ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΛΠ, ΣΑΓΔ, FTSED: Απολογισμός – ΓΔ (SAL), DAX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ότι γράφηκε προχθές για τον ΓΔ ισχύει και για τον FTSE που διέσπασε χθες το μηνιαίο υψηλό του Ιουνίου, έδωσε δηλαδή τη μια από τις δυο ενδείξεις αλλαγής της μεσομακροπρόθεσμης τάσης. Η επόμενη θα είναι το κλείσιμο πάνω από την όποια τιμή προσλάβει ο εκθετικός κινητός (ΕΚΜΟ) των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών την  τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Στα backtests από το 1999 (261 μήνες) είχαμε από 10 φορές τις δυο αυτές ενδείξεις αλλαγής τάσης. Σε ότι αφορά την υπέρβαση του μηνιαίου υψηλού (μετά από πτώση) ή χαμηλού (μετά από άνοδο) η ένδειξη επαληθεύτηκε 7 φορές (70%) ενώ στο σύστημα με τους ΕΚΜΟ 6 υψηλών ή χαμηλών το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 80%. Κριτήριο της επαλήθευσης ήταν το που έγινε η αμέσως επόμενη αλλαγή.

Μόλις που είχε αλλάξει και η εβδομαδιαία τάση με την επιβεβαίωση να έρχεται χθες μετά από την απόκλιση που εμφανίστηκε στο εβδομαδιαίο και σηματοδότησε την αναστροφή της κίνησης.

Ο πρώτος ορατός στόχος της κίνησης είναι η παράλληλη της Σ η Ρ που βλέπουμε και στο ημερήσιο που έχει αλλάξει τη δική του τάση από την προηγούμενη Δευτέρα. Μόνη σκιά για τη συνέχεια είναι ότι οι τιμές του RSI βρίσκονται στην υπεραγορασμένη ζώνη και βέβαια το γύρισμα στην τελευταία συνεδρίαση των αμερικανικών αγορών.

Και μια ματιά στον ΟΛΠ που χθες έπιασε τον μέγιστο στόχο του πρώτου από τους δυο διαδοχικούς σχηματισμούς διπλού πυθμένα, με τον αντίστοιχο του δεύτερου να είναι στα 20 ευρώ.

Οι τιμές εδώ βρίσκονται σε ανοδική τάση από μέρες τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο επιβεβαιωμένα πλέον. Η τελευταία διόρθωση στο τέλος του Οκτώβρη αποδείχτηκε χρυσή ευκαιρία αφού έγινε μετά την αλλαγή και της εβδομαδιαίας τάσης.

Το στοπ βρίσκεται στο χαμηλό του Αυγούστου με τα καμπανάκια να χτυπούν αν χαθούν οι ανοδικές γραμμές τάσης στα χαμηλά. Πρώτη αντίσταση είναι η R η οποία στο μηνιαίο έχει ήδη διασπαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΣΑΓΔ

FTSED Απόκλιση στο εβδομαδιαίο;

DAX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΕΙΡ

ΕΥΡΩΒ (OPTIMIST)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *