Επικαιροποίηση ΓΔ και η εκτίμηση του GOLDFISH (13/11/20)

Στη χθεσινή ανάρτηση ορίστηκαν κάποια επίπεδα που διασπάστηκαν όλα από τις τιμές του δείκτη, οπότε πλέον θεωρείται ότι έχει δοθεί ισχυρή ένδειξη για αλλαγή και της μεσομακροπρόθεσμης τάσης. Ο ΕΚΜΟ 6Υ του Οκτωβρίου ξεπεράστηκε κατά πολύ οπότε πλέον το μόνο που μετράει για την επόμενη ισχυρή ένδειξη αλλαγής της τάσης είναι το κλείσιμο του μήνα πάνω από όποια τιμή έχει προσλάβει ο κινητός στο τέλος του μήνα.

Σε backtests από το 1987 η αξιοπιστία των ΕΚΜΟ 6 Υ/Χ (υψηλών / χαμηλών) φθάνει στο 73% ενώ από το 1999 το 88%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για το σύστημα με το τελευταίο μηνιαίο υψηλό ή χαμηλό που ενεργοποιήθηκε σήμερα φθάνουν το 56% & 81%.

Ας δούμε όμως και τι έγραφε ο φίλος Goldfish για τον δείκτη στο ενημερωτικό που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας:

Βασικό στοιχείο για την βραχυχρόνια πορεία του δείκτη είναι η δυνατότητά του να διαμορφώσει μία πρώτη ανοδική προσπάθεια 5 κυμάτων πιο κοντά στα προηγούμενα υψηλά των 688 μονάδων.

Απαραίτητο για αυτό είναι μια ακόμα κίνηση σε νεότερα τοπικά υψηλά. Μετά από αυτά, όποια διόρθωση και να παρουσιαστεί προς την περιοχή των 630 μονάδων θα θεωρηθεί ως ΄΄διορθωτικής φύσεως΄΄ (κύμα ''ii'') και θα αναμένουμε σύντομα επαναφορά σε ισχυρή ανοδική τροχιά. Ως μέγιστη διόρθωση μπορούμε να δεχτούμε την περιοχή των 50% - 62% retracement (615 - 600 μονάδες). Δείτε, σχηματικά, στο διάγραμμα που ακολουθεί...

Το δυσμενές σενάριο έχει νόημα να αναφερθεί ΜΟΝΟ αν υπάρξει άμεση άρνηση του δείκτη για νεότερα τοπικά υψηλά. Να παραμείνει δηλαδή 3κυματική η πρόσφατη ανοδική κίνηση.

Τότε και μόνο τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ευρύτερος στο χρόνο και τιμές οριζόντιος σχηματισμός που προετοιμάζει ένα ακόμα καθοδικό σκέλος για την αγορά. Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι συμβατή μόνο με μια ευρύτερη διόρθωση και στις ξένες αγορές:

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (GERIS)

ΔΕΗ (optimist), (nikdan), (geris)

ALPHA (Agpharm)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *