ΓΔ, ΣΑΓΔ, FTSED vs FTSEM

Ζόρικη εβδομάδα με τους δείκτες να διατηρούν τα κεκτημένα από το εκπληκτικό κερί της Δευτέρας και περνούν πάνω από τον κινητό των 20 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 20) μετά από καιρό. Τον ΔΤΡ τον είδαμε προχθές και τον  FTSE την Δευτέρα οπότε ας δούμε και τους άλλους δείκτες σε αυτή την ανάρτηση.

Στον ΓΔ είχαμε κλείσιμο εβδομάδας πάνω από την κόκκινη γραμμή τάσης των υψηλών από τον Ιούνιο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δείκτες πλην FTSEM.

Η καθοδική κίνηση φαίνεται να τέλειωσε αλλά σύμφωνα με το στατιστικά δεδομένα που παρακολουθώ την σαφέστερη ένδειξη επιβεβαίωσης γι αυτό θα την έχουμε με την παραβίαση του υψηλού του Ιουνίου πράγμα που το έχει καταφέρει μόνο ο FTSEM ο οποίος μάλιστα έχει ενεργοποιημένο σχηματισμό διπλού πυθμένα με στόχο αρκετά ψηλότερα. Ο στόχος βέβαια έχει μεσοπρόθεσμο ορίζοντα αφού στο ημερήσιο πρέπει να δούμε τι επίδραση θα έχει η καθοδική απόκλιση στα ψηλά και στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών..

Στα μηνιαία καθοριστικό παραμένει το υψηλό του Ιουνίου, η υπέρβαση του οποίου σε κλείσιμο θα δώσει (σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά που προαναφέρθηκαν) ισχυρή ένδειξη ότι αλλάζει κι η μεσομακροπρόθεσμη τάση αφού θα έχει παραβιαστεί το εγγύτερο μηνιαίο high fractal o κινητός των 4 αρχικά και στην συνέχεια των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών (ΕΚΜΟ 4Υ & 6Υ).

Ο μήνας βέβαια είναι ακόμα στα μισά και δεν χρειάζεται να προεξοφλείται τίποτα.  Υπέρβαση πάντως των προαναφερθέντων κινητών σε τιμές του τέλους Οκτωβρίου είναι καλός οδηγός αφού όσο οι τιμές παραμένουν χαμηλότερά δεν πρέπει να αναμένουμε τις ανοδικές διασπάσεις ούτε για τον Νοέμβριο.

Και στο μηνιαίο ο FTSEM είμαι μερικά βήματα μπροστά από τους άλλους δείκτες αφού το μόνο που του μένει είναι το κλείσιμο πάνω από τους προαναφερθέντες κινητούς υψηλών που αυτή τη στιγμή τους έχει διασπάσει ανοδικά.

Όλες οι μετρήσεις που βλέπουμε υιοθετούν βέβαια το καλό σενάριο.

Στο γνωστό πινακάκι το μπλε είναι πλέον πλειοψηφικό αν και δεν έχει επικρατήσει πλήρως ακόμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΛΜΥ

ΟΤΕ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *