ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ & DAX: Στο τέλος του Οκτώβρη (Goldfish)

Αντιγράφουμε από την εβδομαδιαία ενημέρωση που  αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, το τελευταίο μέρος της που αφορά τον ΔΤΡ:

Μεσοχρόνια εικόνα

Υποδειγματική η μέχρι τώρα μεσοχρόνια διαδρομή του. Μετά την δημιουργία του ΄΄συμμετρικού τριγώνου'΄΄ την άνοιξη του 2018 ο δείκτης πράγματι κινήθηκε με στόχο τα νεότερα ιστορικά χαμηλά τα οποία απέφυγε για ελάχιστες μονάδες. Το επόμενο ανοδικό παρέμεινε 3 κυμάτων και επιβεβαίωσε την μεσοχρόνια πρόθεση του δείκτη να επανέλθει καθοδικά.

Εκτιμούμε ότι ένας ευρύς χρονικά σχηματισμός τύπου ''ending diagonal'' συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι σε ισχύ, έναντι ενός καθοδικού καναλιού από τα υψηλά του 2016 που δίνει οριστικό τερματισμό με την ολοκλήρωση του τρέχοντος καθοδικού. Από επενδυτικής πλευράς και τα δύο είναι πλήρως συμβατά αφού και τα δύο "προβλέπουν" ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά το τέλος του τρέχοντος καθοδικού (η διαφορά τους είναι η υπέρβαση η όχι των 924 μονάδων αργότερα):

Το έστω και οριακά νεότερο χαμηλό στις 263 μονάδες μας έδειξε ότι δεν υπάρχει ακόμα η απαραίτητη 3κυματική δομή στο καθοδικό από τις  924 μονάδες. Το μετέπειτα ανοδικό διορθωτικό 3κυμάτων στις 404 μονάδες το επιβεβαίωσε και δικαίως αναμέναμε την επίτευξη ενός ακόμα νεότερου ιστορικού χαμηλού, το οποίο και ήρθε.

Βραχυχρόνια εικόνα

Παρά την τρέχουσα πολύ βραχυχρόνια προσπάθεια για μία ανοδική αντίδραση παραμένει αρκετά πιθανό να έχουμε άμεσα νεότερα πολύ τοπικά χαμηλά πριν εκκινήσει μια ανοδική ανακούφιση.

Όπως και στον Γ Δείκτη έτσι και εδώ υπάρχουν δύο βασικά βραχυχρόνια σενάρια. 

α) Στο πρώτο, το διορθωτικό κύμα ''b'' ολοκληρώνεται στο τέλος ενός "καθοδικού τριγώνου abcde". Η σχετική ασυμμετρία των κυμάτων (c) και (e) μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή καθοδική δυναμική του (ισχυρές πωλήσεις). Από τις 316,24 μονάδες ξεκινάει το τελευταίο καθοδικό 5 κυμάτων με εκτιμώμενο ελάχιστο στόχο την περιοχή των 150 - 160 μονάδων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορέσουν να δοθούν μετά την καθοδική επιβεβαίωση (για να έχουμε τις πρώτες βασικές αναλογίες του κύματος 1 & 2).

Μέχρι και το επίπεδο των 280 μονάδων μπορεί να γίνει αποδεκτή μια ανοδική αντίδραση ως κύμα 2. Το σενάριο ακυρώνεται αυτοδίκαια με την υπέρβαση των 316 μονάδων και το σύστημα γυρνάει long.

b) Στο δεύτερο, και το πλέον θετικό, μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο ως τμήμα ενός καθοδικού τύπου ''ending'' από τις 404 μονάδες. Στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχουμε επικάλυψη του κύματος 1 και στη συνέχεια οριακά μόνο νεότερα χαμηλά από τα τρέχοντα.

Η έκβαση αυτή είναι ουσιαστικά συμβατή μόνο με το σενάριο ενός WXY στον Γ. δείκτη και περαιτέρω ανοδική επέκταση.

Το πρώτο μέρος του ενημερωτικού αφορά τον DAX και μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σενάριο για sp500 & ΓΔ (B. Wuffett)

SP500 (TSAROS)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *