ΔΕΗ: Ανασκόπηση της μικρής και της μεγάλης εικόνας

Καθοδική η βραχυπρόθεσμη τάση των τιμών αφού έχουν διασπαστεί τα τρία τελευταία τοπικά χαμηλά σε μια διόρθωση που ξεκίνησε μετά από μια καθοδική απόκλιση κι έχει φθάσει στο 23,6% (με τον ΓΔ στο62%) όλου του ανοδικού αφήνοντας 4 πτωτικά χάσματα ανοίγματος.

Στο εβδομαδιαίο η τάση παραμένει ανοδική αφού η διόρθωση αντέδρασε στις πρώτες στηρίξεις που αν διασπαστούν περιμένουμε τις τιμές στο επόμενο επίπεδο στήριξης 38,2%. Πιο πριν πρέπει να διασπαστεί ο ο κινητός των 20 εβδομάδων και η γραμμή λαιμού του πιθανού ανεστραμμένου ΩΚΩ που είναι ενεργοποιημένος 9 εβδομάδες τώρα.

Η συνέχιση της διόρθωσης θεωρείται πιθανό ενδεχόμενο, όχι μόνο λόγω του κακού κλίματος στις αγορές, αλλά και λόγω μιας απόκλισης στις τιμές του μηνιαίου RSI σε αντίθεση πάντως με τον εβδομαδιαίο στα δυο τελευταία υψηλά, όπως θα δούμε στα αντίστοιχα διαγράμματα που ακολουθούν. παρακάτω

Το κλείσιμο του μήνα βγήκε λίγο χαμηλότερα από τον προηγούμενο παρά το ότι είχαμε υψηλότερο υψηλό. Αν η μέτρηση πάντως είναι σωστή οφείλεται συνέχεια όπως θα δούμε στα διαγράμματα 5ετίας και 12ετίας που ακολουθούν.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι είναι υψηλότερα από την κατερχόμενη κόκκινη γραμμή τάσης η οποία πάντως προσεγγίζεται για 1η φορά μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ. Αν όμως προσθέσουμε τις τιμές των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που ούτως ή άλλως διανεμήθηκαν στους μετόχους της ΔΕΗ που είχαν πίστη κι υπομονή τότε , η γραμμή αυτή έχει διασπαστεί ανοδικά προ πολλού. Εδώ δεν υφίσταται βέβαια κανένας ΩΚΩ αλλά μόνο ένας διπλός πυθμένας που θέτει στόχο για το σύνολο των τιμών πάνω από τα 8,00 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

REVOIL (TSAROS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *