ΟΠΑΠ: Μηνιαία Ανασκόπηση σε αναζήτηση πυθμένα

Αρνητική έκπληξη το κλείσιμο του μηνιαίου κεριού κάτω από την βασική ανοδική γραμμή τάσης, για 1η φορά αφού τον Μάρτιο κατάφερε να συμμαζευτεί, που μας κάνει να αναζητούμε επίπεδα στήριξης χαμηλότερα. Εκτός των S1, S2 & S3 που δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, ίσως έχουν την σημασία τους τα fibo που σημειώνονται στο διάγραμμα.

Η τάση βέβαια είναι καθοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα. Στο εβδομαδιαίο αλλάζει πάνω από το υψηλό του Σεπτεμβρίου αλλά είναι πολύ πρόωρο να το σκεφτόμαστε αφού πρώτα πρέπει να σταματήσει η πτώση. Η εβδομάδα έκλεισε πάνω στο cluster που βλέπουμε στο διάγραμμα. Στο 62% διόρθωσης του ανοδικού από το χαμηλό του Μάρτη δηλαδή και την ισότητα των των δυο τελευταίων καθοδικών κυμάτων.

Στο ημερήσιο έχει επιτευχθεί στα γρήγορα ο ενδιάμεσος στόχος της τελευταίας διπλής κορυφής, που είναι και το 162% του προηγούμενου καθοδικού κύματος (τα γράμματα δεν προσδιορίζουν τον αριθμό των κυμάτων), άρα είναι το τρίτο σημείο του cluster που προαναφέρθηκε. Ο RSI έχει μπει στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών και δεν θα ήταν περίεργο για όλους τους προαναφερθέντες λόγους (συμπτώσεις) να δούμε μια αντίδραση ανά πάσα στιγμή, είτε από αυτά τα επίπεδα είτε από το χειρότερο στόχο του σχηματισμού στα 6,47 ευρώ.

Ένας ακόμα τεχνικός λόγος θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί και η ανοδική απόκλιση που καταγράφεται στο μηνιαίο διάγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500

DJIA

ΟΠΑΠ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (GERIS), (TASOS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *