ΓΔ, ΔΤΡ: Η ανάλυση του Goldfish 2/10/2020 – FTSE: Αλλαγή τάσης

Αντιγράφουμε με τη συνηθισμένη καθυστέρηση μιας ημέρας ένα μικρό μέρος του ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και όπως πάντα περιλαμβάνει και την ανάλυση αρκετών σημαντικών ξένων δεικτών:

Η πολύ βραχυχρόνια εικόνα επιτρέπει πολλές ερμηνείες αλλά θεωρούμε ότι η παραβίαση των επιπέδων των 635 (ως αντίσταση) και 618 μονάδων (ως στήριξη) είναι αυτή που θα δώσει τελική κατεύθυνση στον Γενικό δείκτη:

Η ευρύτερη εικόνα παραμένει ότι βρισκόμαστε εν εξελίξει ενός πολύπλοκου διορθωτικού από τις 688 μονάδες τύπου abc η wxy.

Λόγω χρονικών αναλογιών θα πρέπει να περιμένουμε και ένα αντίστοιχο χρονικά δεύτερο καθοδικό σκέλος από τις 667,32 μονάδες (το ''c''). Επομένως, ενώ μπορούμε να δεχτούμε (ως τιμές) την σύντομη ολοκλήρωση της διόρθωσης σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα παρ΄όλα αυτά λόγω χρονισμού θα το θεωρήσουμε ως δευτερεύον σενάριο (έλλειψη χρονικής αναλογίας μεταξύ του ''c'' και του ''a''):

Μέχρι στιγμής δίνουμε περισσότερες πιθανότητες πραγματοποίησης μια πιο βαθιάς διόρθωσης με μια παρόμοια κυματική εξέλιξη:

- Αυτή η εξέλιξη ''δένει'' μέχρι στιγμής περισσότερο με την αναμενόμενη κίνηση στον Δείκτη τραπεζών και αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος που ''μεροληπτούμε'' υπέρ της. Αν υπάρξει σημαντικά διαφορετική εξέλιξη θα επαναξιολογήσουμε την βραχυχρόνια εικόνα του Γ. δείκτη.

- Η άμεση υπέρβαση των 667 μονάδων είναι το απόλυτο stop short.

- ΔΤΡ

Εξακολουθούμε να βλέπουμε δύο βασικές διαγραμματικές εναλλακτικές για τον δείκτη. Και στις δύο αναμένουμε νεότερα ιστορικά χαμηλά.

- Στην πρώτη, τα νεότερα χαμηλά θα είναι οριακά κάτω από τα προηγούμενα. Θα υπάρξει δηλαδή επικάλυψη των κυμάτων ''4'' και ''1'' και η δημιουργία ενός καταληκτικού τύπου ''ending diagonal'' (3-3-3-3-3):

- Στη δεύτερη κυματική εξέλιξη (που είναι η βασική μέχρι στιγμής), θα έχουμε ισχυρή καθοδική επέκταση κοντά στην περιοχή των 200 μονάδων. Στη συνέχεια μια ανοδική αντίδραση (πιθανότατα ''sharp'') ως κύμα ''4'' και ένα πολύ τελευταίο καθοδικό ως κύμα ''5'' σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε κλίμα γενικευμένης απαξίωσης του κλάδου:

- Τιμές στόχοι δεν μπορούν να βγουν με αξιόπιστο τρόπο σε κανένα από τα δύο σενάρια αν δεν ολοκληρωθεί η τρέχουσα βραχυχρόνια κάθοδος (κύμα ''3΄΄).

- Το τοπικό υψηλό των 346,28 μονάδων και η ανοδική του διάσπαση είναι ο απαραίτητος όρος για μια περισσότερο θετική εξέλιξη (αν η κίνηση δεν είναι αυτή που αναμένουμε).

- Ανεξαρτήτως επιπέδου του τελικού στόχου συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι ''εκκρεμεί'' μια σημαντική ανοδική κίνηση αμέσως μετά. Αυτό αφορά και, αν όχι κυρίως, τον τραπεζικό κλάδο. Επομένως, διατηρούμε δυνάμεις και μέγιστη εστίαση τις επόμενες λίγες εβδομάδες για την καλύτερη δυνατή είσοδό μας σε long τοποθετήσεις.

UPD 10/6/20 16:00 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΚΤΙΝΟΣ

ΜΠΕΛΑ

FTSE, ΔΤΡ, ΓΔ EOD 6/10

ΓΔ, ΔΤΡ (GERIS)

ΕΥΡΩΒ (LORAC)

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στα σχόλια για την ΤΕΝΕΡΓ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *