Ανασκόπηση εβδομαδιαίων διαγραμμάτων τραπεζικών μετοχών – ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ

Μετά την τελευταία ματιά στο δείκτη ας δούμε και τι σημειώσεις για κάθε μια από τις συστημικές τράπεζες ξεχωριστά.

Η εικόνα είναι κάκιστη σε όλες με την τάση είναι καθοδική παντού από ημερήσιο και πάνω.

Μια απόκλιση στο εβδομαδιαίο της ΑΛΦΑ επιτρέπει ακόμη μια φορά να σκεφτόμαστε ένα ακόμα πυθμένα εδώ γύρω. Είναι άλλωστε στόχος όπως αναφέρθηκε στην τελευταία ανάρτηση. Ενδιαφέρουσα η ματιά του Vancouls κι η η μέτρηση του φίλου Διόφαντου.

Η ΕΤΕ ήταν η τελευταία που άλλαξε την τάση σε καθοδική και διέσπασε όλες τις γραμμές τάσης που υπολογίζονταν ως στηρίξεις και το χαμηλό των 1,077 ευρώ.

Για την ΕΥΡΩΒ δεν άλλαξαν πολλά αφού κανείς από τους αντίθετους σχηματισμούς δεν έχει ενεργοποιηθεί. Ο φίλος Διόφαντος πάντως την βλέπει να ενεργοποιεί την διπλή κορυφή κι αυτό μπορεί να σημαίνει κι η καθοδική διάσπαση της κύριας γραμμής στήριξης στο προηγούμενο εβδομαδιαίο κερί που συνοδεύτηκε με το retest - απόρριψη στο τελευταίο που βλέπουμε στο διάγραμμα.

Στην ΠΕΙΡ η απώλεια του 1,13 έφερε, όπως αναμενόταν, τις τιμές στο χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο του Μαρτίου. Τα διαγράμματα βγάζουν στόχους για χαμηλότερα, κάτω από το 1 ευρώ και μόνο αυτή η απόκλιση στο εβδομαδιαίο αφήνει κάποιες σκέψεις

Και στα τέσσερα διαγράμματα η εβδομαδιαία τάση με όρους fractals αλλάζει πάνω από το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά που σημειώνονται με τα πράσινα σύμβολα, αλλά κι η σταθερή υπέρβαση του εκθετικού κινητού των 20 εβδομάδων θα ήταν ένα ελπιδοφόρο τεχνικό σημάδι ότι κάτι αλλάζει.

Πριν από αυτό βέβαια πρέπει να αλλάξει η ημερήσια τάση και γι αυτό απαιτείται η διάσπαση των επιπέδων που αναγράφονται στο μίνι πινακάκι που ακολουθεί.

Όσο τίποτα από τα παραπάνω δεν αλλάζει το πιθανότερο είναι να δούμε να επαληθεύονται οι πτωτικοί στόχοι και να δίνουν κέρδη τα σορτ του φίλου μας του Γιάννη (κι όχι μόνο).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ (GOLDFISH)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *