ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Coca Cola EEE, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πρώτο κλείσιμο από τον Φεβρουάριο πάνω από τον εκθετικό κινητό (ΕΚΜΟ) των 20 εβδομάδων για τον FTSE που από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά αλλά όσο οι τιμές παίζουν υψηλότερα του κινητού έχουμε ακόμα μια ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης τους. Κύριος στόχος παραμένει το υψηλό του Ιουνίου που είναι και μηνιαίο high fractal. Αρνητική εξέλιξη θα αποτελούσε τυχόν επιστροφή στα χαμηλά και διάσπαση των 1473 και 1396 μονάδων που βλέπουμε και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα όπως άλλωστε έχει αναφερθεί στις τελευταίες ανασκοπήσεις.

Η τάση στο ημερήσιο παραμένει ανοδική κι δυο τελευταίοι ανοδικοί σχηματισμοί παραμένουν ενεργοποιημένοι με τις τιμές να έχουν περάσει ήδη τους ενδιάμεσους στόχους τους.

Πολλά θα εξαρτηθούν στη συνέχεια από το μεγάλο βαρίδι τον ΔΤΡ που για να αλλάξει την πτωτική του εικόνα χρειάζεται τουλάχιστον υπέρβαση του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων από τον οποίο διατηρεί όλο αυτό τον καιρό διακριτές αποστάσεις και κατόπιν των 404,35 μονάδων όπου έχουμε την κορύφωση όλης της αντίδρασης. Ο κλάδος όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τα χάλια των δικών μας τραπεζών αφού κι ευρωπαϊκές δεν έχουν καλύτερη εικόνα.

Στο ημερήσιο η τάση παραμένει πλαγιοκαθοδική και για να αλλάξει πρέπει να έχουμε υπέρβαση του τελευταίου τοπικού υψηλού. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να μην διασπαστεί το τελευταίο τοπικό χαμηλό στην περιοχή 311 αφού κάτω από εκεί θα έχουμε πιθανό να κάνουμε με ενεργοποίηση σχηματισμού καθοδικής αναστροφής όπως είδαμε εδώ. Ο σχηματισμός διπλού πυθμένα ισχύει μεν αλλά έχουμε την απενεργοποίησή του για τρίτη φορά κι αυτό δεν δείχνει καλό νέο για τους αγορασμένους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΥΤΙΛ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (fasokinigos)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (TSAROS)

3Ε ενεργ/ση ΩΚΩ

ΠΛΑΘ

ΠΕΙΡ

ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *