ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΗ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – SP500, DJIA (GOLDFISH)

Σε συνέχεια όσων αναφέρθηκαν χθες για τον ΓΔ βλέπουμε ότι σε ότι αφορά το μηνιαίο ισχύουν τα ίδια ακριβώς και για τον FTSE αναφορικά με το υψηλό του Ιουνίου

Κατά τα λοιπά η κίνηση στο εβδομαδιαίο είναι ατασική κι η υπέρβαση του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. Η κατάσταση επιδεινώνεται κάτω από τις 1473,37 μονάδες αφού η τάση θα γίνει καθοδική.

Στο ημερήσιο οι τιμές συσσωρεύουν λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο ενεργοποίησης των δυο σχηματισμών διπλής κορυφής που παραμένουν ενεργοποιημένοι σε αντίθεση με τον πρόσφατο σχηματισμό διπλού πυθμένα που δεν κατάφερε να μείνει ενεργοποιημένος τρίτη μέρα. Η τάση εδώ έχει γίνει τυπικά ανοδική αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί αν επιτευχθεί η ανοδική διάσπαση της γραμμής τάσης στην οποία κόλλησε πάλι χθες και βέβαια η εκ νέου ενεργοποίηση του ανοδικού σχηματισμού. Αντίθετα τυχόν ακύρωσή του με καθοδική διάσπαση των πυθμένων του κάνει την τάση και πάλι καθοδική.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις τράπεζες ο δείκτης των οποίων δεν κατάφερε ακόμα να ενεργοποιήσει ανοδικά τον δικό του σχηματισμό και να αλλάξει την τάση του ούτε στο ημερήσιο. Και εδώ είχαμε στοπ από την γραμμή τάσης με τι τιμές να κινούνται πέριξ του επιπέδου ενεργοποίησης του Δ.Π. Η ημερήσια τάση γίνεται ανοδική με υπέρβαση των 347,28 μονάδων με όρους fractals.

Πολλά επίσης θα κριθούν κι από το τι θα γίνει στην Ν. Υόρκη αλλά γι αυτό θα δούμε την ανάλυση του Goldfish, όπως την αντέγραψα από το ενημερωτικό της Vital Finance.

SP500

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε SP500 μας δείχνουν ισχυρή πρόθεση του δείκτη να συνεχίσει ανοδικά τόσο λόγω την υπέρβασης των 3.466 μονάδων όσο και των νεότερων υψηλών στο ημερήσιο Rsi. Αυτή η συμπεριφορά είναι συμβατή μόνο με κίνηση μέσα σε κύμα ''iii''. 

Αναμένουμε, τυπικά, η τελική κορυφή του τρέχοντος κύματος ''iii'' στον RSI να μην διασπαστεί ανοδικά μετά από την ενδιάμεση διόρθωση του κύματος ''iv'' και τα νεότερα υψηλά του ''v'' στον SP500 (αρνητική απόκλιση).

Επομένως, θα ανανεώσουμε την εκτίμηση για stay long στον δείκτη με πρώτη αντίσταση την περιοχή των 3.609 - 3.643 μονάδων. Το stop long τοποθετείται στο τελευταίο τοπικό χαμηλό.

DJIA

Άμεση, και μόνο, ανοδική συνέχεια θα προσδώσει και στον DJIA παρόμοια διαγραμματική δομή και θα του επιτρέψει να κινηθεί ανοδικά προς την πρώτη πιθανή αντίστασή του:

DJUSBK 

Η καθοδική προοπτική μπορεί να αναιρεθεί πειστικά μόνο με υπέρβαση του τελευταίου τοπικού υψηλού. Για όσο διάστημα αυτό δεν επιτυγχάνεται η επιστροφή στα προηγούμενα χαμηλά θα είναι το βασικό σενάριο για τον δείκτη:

Ας δούμε τι αναφέρεται στο ενημερωτικό και για τον ΔΤΡ.

Το βασικό μας σενάριο είναι αυτό ενός καθοδικού προωθητικού από τις 404,35 μονάδες. Για όσο διάστημα δεν είναι δυνατή η υπέρβαση των 362 και κυρίως των 380 μονάδων θα παραμένει ως έχει. Βραχυχρόνια, δεν υπάρχει εσωτερική κυματική ΄΄ορατότητα΄΄ με σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης αλλά σε κάθε περίπτωση για να παραμείνει σε ανοδική τροχιά δεν θα θέλαμε να τον δούμε κάτω από τις 316 και κυρίως κάτω από τις 306 μονάδες. Κάτω από εκεί θα θεωρήσουμε ότι έχει ήδη διαμορφωθεί ένα σχετικά περιορισμένο ανοδικό διορθωτικό κύμα ''2'' στις 347,28 μονάδες και κατευθυνόμαστε άμεσα προς τα προηγούμενα χαμηλά.

Εναλλακτικά, μόνο με υπέρβαση των 380 μονάδων θα μπορέσουμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα (με βάση ένα ''WXY'' από τις 404 μονάδες) να δούμε ανοδική επέκταση σε νεότερα υψηλά (των 404):

Υπενθυμίζεται ότι το ενημερωτικό αυτό αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να εγγραφεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ εδώ.

Τα περί ΔΕΗ είναι στα σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ Ενεργοποίηση Δ.Κ με απόκλιση

ΓΔ (ZELIS)

ΑΛΦΑ Αλλαγή ημερήσιας τάσης

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *