Οι εκτιμήσεις του Goldfish για τον Γενικό δείκτη και σημαντικούς ξένους δείκτες (21/8/20) – JUMBO (24/8): Αλλαγή μεσοπρόθεσμης τάσης

 Γ. δείκτης

Η οριζόντια πολύ βραχυχρόνια διόρθωση που αναμέναμε δεν επικράτησε και ο δείκτης κινήθηκε άμεσα ανοδικά (πάνω από τις 642 μονάδες) πριν τον επηρεάσει εκ νέου αρνητικά η υποχώρηση στις ξένες αγορές. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο και ο δείκτης κινήθηκε πιο κοντά στις σημαντικές αντιστάσεις του (κυρίως τις 660 και 672 μονάδες max).

Θεωρούμε ότι βραχυχρόνια υπάρχει δυνατότητα ανοδικής επέκτασης. Για αυτό όμως δεν θα πρέπει να διασπαστούν καθοδικά οι 627 και σε καμία περίπτωση οι 621 μονάδες. Δεδομένου ότι υπάρχει η υποψία για καθοδική κίνηση, από τις 648,38, μέσω 3κυματικών (wxy) δεν θα αποκλείαμε την περίπτωση πολύ βραχείας καθοδικής συνέχειας προς τις 627 μονάδες πριν ξεκινήσει η επόμενη ανοδική επέκταση (χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο):

Η εκτιμησή μας είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι βραχυχρόνια ανοδική επέκταση. Αυτό μπορεί να έρθει με δύο βασικές εναλλακτικές:

η

- Ανοδικό διορθωτικό τύπου ''abcde'' 3-3-3-3-3

Ένα ανοδικό διορθωτικό τύπου ''abcde'' 3-3-3-3-3 είναι περισσότερο σύνηθες να εμφανίζεται ως κύμα ''b'' και λιγότερο ως κύμα ''2''. Αυτό έχει σημαντικές συνέπειες ως προς το μέγεθος και την δομή της καθόδου (στα οποία θα επανέλθουμε μετά από την καθοδική επιβεβαίωση).

Μόνο η υπέρβαση των 660 και κυρίως των 672 μονάδων θα οδηγήσει σε επανεξέταση του καθοδικού σεναρίου.

DJIA

Περιορισμένη η διόρθωση σε τιμές και περισσότερο σε χρόνο. Το 38% retracement δεν επιτεύχθηκε αλλά έχει σημαντικές πιθανότητες να κινηθεί άμεσα στο επόμενο ανοδικό του. Εκεί, με τα όσα έχουμε πει, θα εστιάσουμε τα μέγιστα για τυχόν ολοκλήρωση της ανόδου και την έναρξη ενός διορθωτικού. Μια προσέγγιση των 29.000 μονάδων θεωρείται πολύ πιθανή. Πάνω από τις 29.500 θα επαναξετάσουμε το σενάριό μας καθώς θα έχει αποδυναμωθεί:

DAX

Το τοπικό υψηλό στις 13.101 μονάδες μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο ανοδικό σκέλος της διόρθωσης και να ακολουθήσει ακόμα ένα μικρότερο πάνω από τις 13.101 και οπωσδήποτε κάτω από τις 13.313 μονάδες. Μόνο ανοδική διάσπαση των 13.313 μονάδων μπορεί να ακυρώσει το σενάριο κορύφωσης της κίνησης από τα χαμηλά του Μαρτίου. Επομένως, λόγω της πολύ μικρής απόστασης μεταξύ σημαντικών επιπέδων χρειάζεται μεγάλη προσοχή χωρίς να χρειάζεται να προκαταλαμβάνουμε τον δείκτη:

Όλα τα παραπάνω είναι ένα τμήμα του εβδομαδιαίου ενημερωτικού το οποίο κοινοποιήθηκε ως συνήθως στους πελάτες της Vital Finance πριν την 1η συνεδρίαση της εβδομάδας και περιλαμβάνει επίσης ενδιαφέρουσες αναλύσεις για SSEC, ΔΤΡ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτών των ενημερωτικών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά στην αρχή των αναρτήσεων.

Θα κλείσουμε με μια επικαιροποίηση των τελευταίων αναρτήσεων για την JUMBO. Αυτών δηλαδή πριν 30, 22, 13 και 9 ημέρες.

Ο λόγος είναι η παραβίαση των 15,12 ευρώ και η αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης σε καθοδική και πάλι.

Ο σχηματισμός διπλής κορυφής είναι ενεργοποιημένος κι ο χειρότερος στόχος του προσεγγίζει τα 13 ευρώ. Ενδιάμεσοι στόχοι είναι λίγο υψηλότερα όπως βλέπουμε στο ημερήσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΙΟ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (JOHN-X), (D. MANTOYDIS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *