ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Με τη ματιά του SAL – Νέα χαμηλότερη οριζόντια αντίσταση σε ΓΔ, ΔΤΡ και 8 μετοχές

Επικαιροποίηση του τελευταίου σχολίου για τον δείκτη.
Από τη κορυφή του Ιουνίου η αγορά διορθώνει ξεκάθαρα με διπλό ABC ως WXY ή με τη μορφή κάποιου combination WXY και τριγώνου. Η ολοκλήρωση της διόρθωσης (κύμα [2]) προσδιορίζεται στις 605-580μ με το τελικό πτωτικό κύμα C που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσει έντονο ανοδικό κ[3]

Μετά τις κυματικές εκτιμήσεις του φίλου SAL ας ρίξουμε και μια ματιά στα συνηθισμένα μια κι έχουμε μεταβολή στις οριζόντιες αντιστάσεις μετά τον σχηματισμό ενός νέου τοπικού υψηλού στα ψηλά της Τετάρτης, το οποίο είναι και το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά (high fractals). Η υπέρβασή του θα σημάνει και αλλαγή της ημερήσιας τάσης. Ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα έμεινε ενεργοποιημένος μόλις δυο συνεδριάσεις και από την Πέμπτη έχουμε διόρθωση που έφθασε ήδη το 50% του τελευταίου ανοδικού. Το ζητούμενο τώρα είναι η εκ νέου ενεργοποίησή του.

Στο εβδομαδιαίο συμπληρώθηκαν άλλες 11 εβδομάδες κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων με το πλαγιοκαθοδικό κανάλι να μένει αλώβητο οπότε η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική χωρίς πάντως να φθάσει η διόρθωση στο 38,2% fibo ακόμη. Για να αλλάξει η εικόνα πρέπει αρχικά να έχουμε υπέρβαση του κινητού αυτού και στη συνέχεια υπέρβαση του υψηλού της αντίδρασης από τα χαμηλά. Αν αυτό γίνει από τον επόμενο μήνα θα έχουμε σαφή ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης όπως εξηγήσαμε στην ανάρτηση της 16/8/20 αφού πλέον στις 688,67 θα έχουμε και μηνιαίο high fractal.

Αρκετοί τίτλοι που είναι στο κόκκινο στη στήλη της ημερήσιας τάσης, ολοκλήρωσαν χθες το σχηματισμό τοπικού υψηλού στο ημερήσιο κι έτσι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία υψηλά είναι πλέον πολύ χαμηλότερα. Οι τίτλοι αυτοί σημειώνονται με κίτρινο χρώμα στο επικαιροποιημένο πινακάκι.

Αν οι εκτιμήσεις του SAL επαληθευτούν είναι σαφές ότι τόσο ο ΓΔ όσο κι ο ΔΤΡ που κι αυτός χαμήλωσε αντίστοιχα τις αντιστάσεις του όπως βλέπουμε στο διάγραμμα που ακολουθεί αλλά κι οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες τίτλους δεν θα καταφέρουν ούτε και τώρα να υπερβούν τον πήχη για την αλλαγή της τάσης τους κι ακόμα ο κι ο FTSE που την άλλαξε ήδη από την Τρίτη θα επιστρέψει και πάλι στο κόκκινο.

Δείτε και την άποψη του φίλου Διόφαντου για τους δυο δείκτες καθώς και την εκτίμηση του φίλου Δημήτρη για τον ΓΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΤΕ καθοδικές αποκλίσεις

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *