ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSED, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, PROFILE: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – ΟΠΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΤΡ. τ. ΕΛΛΑΔΟΣ: Εκτιμήσεις του Διόφαντου μέσω κυματικής

Τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά από την τελευταία ανασκόπηση της 24ης Ιουλίου. Μεσολάβησαν τρία κεριά σε στενό εύρος τιμών (μικρότερο των 30 μονάδων) που κινούνται πλάγια αλλά καθαρά πλέον κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων, χωρίς πάντως η διόρθωση να έχει φθάσει ακόμα στο 38,2% fibo όλης της ανοδικής αντίδρασης στις 605 μονάδες.  Η εικόνα αλλάζει με ανοδική διάσπαση της γραμμής τάσης υψηλών  και του ΕΚΜΟ 20 αλλά κυρίως με υπέρβαση του υψηλού στις 688,67 μονάδων που συνεπάγεται κι αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης με όρους fractals. Στο τέλος του Αυγούστου αν δεν έχουμε κάποια μεγάλη θετική έκπληξη (δεν βλέπω πως) το υψηλό αυτό θα είναι πλέον μηνιαίο high fractal, οπότε ισχύει ότι γράφηκε αντίστοιχα για τον FTSE.

Η εικόνα επιδεινώνεται αν χαθεί η στήριξη στις 584,87 μονάδες.

Στο ημερήσιο η τάση είναι επίσης καθοδική αλλά μια σοβαρή βελτίωση θα μπορούσε να ακολουθήσει την ενεργοποίηση του γνωστού μίνι σχηματισμού διπλού πυθμένα, που επιτυγχάνεται με υπέρβαση των 642,20 μονάδων σε κλείσιμο, αφού ο στόχος είναι λίγο πάνω από τις 670, οπότε σημαίνει υπέρβαση των γραμμών τάσης, και του ΕΚΜΟ 100 ημερών που είναι αντίστοιχος με των 20 εβδομάδων. Αντίθετα αν έχουμε καθοδική διάσπαση του καναλιού η διόρθωση θα μπορούσε εύκολα να φθάσει και στο 61,8% fibo, ξεπερνώντας τα χαμηλά του Μάη.

Αντίστοιχη εικόνα έχουμε και στο ημερήσιο του νέο δείκτη των μερισματοφόρων μετοχών όπου έχουμε πάντα αντιμέτωπους σχηματισμούς διπλής κορυφής και διπλού πυθμένα και αναμένουμε να δούμε ποιος θα ενεργοποιηθεί.

Όπως πάντα όλα σχεδόν εξαρτώνται από το αν θα δούμε σοβαρή διόρθωση στους αμερικάνικους δείκτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΤΙΤΑΝ

ΠΛΑΘ

PROFILE

ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ το κακό και το χειρότερο σενάριο (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΟΤΕ (GOLDFISH)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *