SP500, XETRA DAX: Σημειώσεις στην μεγάλη και τη μικρή εικόνα – ΓΔ, ΔΤΡ, COCA COLA 3Ε, ΙΚΤΙΝΟΣ, EUROBANK, ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΑΛΦΑ, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ (10/8/20)

Οι δυο δείκτες ανέκαμψαν με V shape διαμόρφωση δείχνοντας ότι στα χαμηλά του Μάρτη προεξόφλησαν όλη την ύφεση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, μερικούς μήνες μετά.

Ο SP500 μάλιστα έκανε ιστορικό υψηλό σε μηνιαίο κλείσιμο τον Ιούλιο και τώρα μπαίνει θέμα νέας καθοδικής απόκλισης του RSI με τις δυο προηγούμενες να έχουν "δικαιωθεί" με σοβαρές διορθώσεις και ειδικά η πιο πρόσφατη.

Μια πιο λεπτομερή ανασκόπηση των αποκλίσεων του μηνιαίου που καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια μπορούμε να δούμε στο διάγραμμα με τα κλεισίματα.

Η τάση βέβαια παραμένει φουλ ανοδική τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο όπου το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία χαμηλά και άρα οριζόντια στήριξη με βάση τα fractals να είναι στο χαμηλό της 24/7 στις 3200 μονάδες. Χθες είχαμε και επίτευξη και του τελευταίου σχηματισμού διπλού πυθμένα, ακόμα ενός δηλαδή.

Η αντίστοιχη στήριξη στον DAX είναι στο χαμηλό της 30/7 όπου έφθασε ως τώρα η διόρθωση για την οποία "φώναζε" η τελευταία αρνητική απόκλιση που βλέπουμε στο διάγραμμα.

Σο εβδομαδιαίο έχουμε 11 εβδομαδιαία κλεισίματα πάνω από τον εκθ. κινητό των 20 εβδομάδων αλλά και παραβίαση έστω και προσωρικά και δεύτερου τοπικού υψηλού. Άρα κι εδώ η τάση είναι ανοδική.

Στο μηνιαίο βλέπουμε ότι η ενεργοποίηση της μεγάλης διπλής κορυφής έδωσε μεν κίνηση που με δυσκολία προσέγγισε τον ενδιάμεσο στόχο του σχηματισμού πριν αντιδράσει ακολουθώντας το καλό παράδειγμα του εκ δυσμών μεγάλου αφεντικού. Το ερώτημα πλέον είναι αν πάμε για δεύτερο συνεχόμενο σχηματισμό ή για την ακύρωση του προηγούμενου με νέα υψηλά. Και εκεί όμως τον αποφασιστικό ρόλο τον παίζουν οι διακυμάνσεις στον SP500.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΚΤΙΝΟΣ

3E

ΠΕΙΡΑΛΦΑΕΥΡΩΒ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΧΑΕ πιθανότητα Δ.Π

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ΓΔ (ZELIS)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *