ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Καθοδική η βραχυπρόθεσμη κι η μακροπρόθεσμη τάση, προϋποθέσεις αλλαγής – OTE, JUMBO, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, SP500: Στη λήξη του Ιουλίου

Το χθεσινό κλείσιμο ήταν το χαμηλότερο μηνιαίο μετά από αυτό του Μαρτίου, ακριβώς πάνω στο 38,2% fibo επίπεδο διόρθωσης όλης της ανοδικής αντίδρασης μετά το σοκ της πρόσφατης πτώσης.

Ο ΟΤΕ και 1- 2 ακόμα σημαντικοί τίτλοι δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους στην πλάτη τους όλη την αγορά κι έτσι ο δείκτης, έχει μπει σε σοβαρή διόρθωση, που αν όπως όλα δείχνουν κρατήσει και τον Αύγουστο τότε θα έχει διαμορφωθεί στα υψηλά του Ιουνίου ένα μηνιαίο τοπικό υψηλό (high fractal) που στατιστικά έχει τεράστια σημασία σύμφωνα με όλα τα backtests του μηνιαίου 21 ετών, αφού είναι (με ποσοστό επιβεβαίωσης ως τώρα 66,67%) αρκετά αξιόπιστο σημείο αλλαγής της μεσομακροπρόθεσμης τάσης, η οποία με το ίδιο σκεπτικό είναι καθοδική με την διάσπαση των 1948,91 μονάδων όπως βλέπουμε στο διάγραμμα.

Το υψηλό του Ιουνίου είναι πολύ σημαντικό και ως εβδομαδιαίο τοπικό υψηλό και τεκμήριο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης μαζί με τη σταθερή υπέρβαση του εκθετικού κινητού (ΕΚΜΟ) 20 εβδομάδων. Η τάση τώρα είναι ουδέτερη προς καθοδική μετά την απώλεια των 1565,07 μονάδων και θα γίνει ξεκάθαρα πτωτική κάτω από το τελευταίο τοπικό χαμηλό των 1396,31.

Στο ημερήσιο η τάση θεωρείται καθοδική από την 10η Ιουλίου όταν χάθηκαν ενδοσυνεδριακά τα 1524,43 ευρώ και επιβεβαιώθηκε μετά την αρχική αμφισβήτηση που ακολούθησε ως το τελευταίο τοπικό υψηλό, με τη νέα διάσπαση αυτού του επιπέδου. Γα να ξαναγίνει ανοδική τώρα πρέπει να δούμε πράματα και θάματα αφού απαιτείται υπέρβαση των 1623,83 μονάδων εκτός αν έχουμε και άλλα τοπικά υψηλά σε χαμηλότερα επίπεδα στο εγγύς μέλλον.

Οι παράλληλες των Ρ και Ρ1 έχουν μια πιθανότητα να ανακόψουν την πτώση πριν δοκιμαστούν οι 1396 μονάδες. Παρακολουθούμε αν επιβεβαιωθεί η  κρυφή απόκλιση που παρατηρείται στον RSI σε σχέση με τα χαμηλά του Μαΐου κι αν παίξει τελικά ρόλο.

Η διπλή κορυφή που έχει σχηματιστεί στα δυο τελευταία τοπικά υψηλά έχει ενεργοποιηθεί κάτω από τις 1492,44 μονάδες κι αν αυτό δεν αλλάξει ο μέγιστος στόχος του σχηματισμού είναι στις 1361,05 .

Η κακή εικόνα είναι εμφανής και με την επικράτηση του κόκκινου στο επικαιροποιημένο πινακάκι μας.

Στα σχόλια μπορείτε να δείτε τις σημειώσεις για τη μεγάλη και τη μικρη εικόνα σε ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ & SP 500 .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΔΤΡ (TSAROS), (Solwn)

ΑΛΦΑ Μ. Ανοδική απόκλιση

ΟΤΕ (GOLDGISH)

ALPHA (GERIS)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *