Σκέψεις για ΓΔ, ΔΤΡ, JUMBO – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, EUROBANK

Ο ΓΔ βρίσκεται σε τιμές ελάχιστα πάνω από τιμές που διαμορφώθηκαν σε extreme συνθήκες τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας μια γενική εικόνα που επιτρέπει σκέψεις για θετικά σενάρια ακόμα και κυματικά.

Τυχόν υπέρβαση των υψηλών του Ιουνίου μάλιστα θα είναι μια θετική ένδειξη ότι αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση. Για την ώρα τα βρήκε σκούρα στον γνωστό ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων τον οποίο αποπειράθηκε και αυτή τη εβδομάδα να διασπάσει αποτυγχάνοντας παταγωδώς.

Στο ημερήσιο η πλαγιοκαθοδική κίνηση έφθασε να δοκιμάσει την περιοχή 630 κάτω από την οποία η ημερήσια τάση πρέπει να θεωρείται καθοδική. Το καθοριστικό πάντως επίπεδο στήριξης για τη μεσοβραχυπρόθεσμη τάση πιστεύω ότι είναι τα χαμηλά του Μαΐου όπου έχουμε και εβδομαδιαίο low fractal. Το επίπεδο αυτό θα μπορούσε να δοκιμαστεί αν έχουμε οριστική διάσπαση των 630 μονάδων χοντρικά. Βραχυπρόθεσμα η περιοχή 605 + θα μπορούσε επίσης να κρατήσει αφού εκεί συναντώνται οι παράλληλες των δυο καθοδικών γραμμών βραχυπρόθεσμης τάσης και το 38% όλης της ανοδικής αντίδρασης.

Στον πιο καθοριστικό δείκτη για το γενικότερο κλίμα στην αγορά, οι προβληματισμοί είναι περίπου οι ίδιοι με την περιοχή 330 να είναι η αντίστοιχη του 630 ΓΔ. Η διόρθωση εδώ έφθασε ήδη το 50% της ανόδου.

Το σημαντικό είναι ότι ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός του δεύτερου εβδομαδιαίου high fractal στο υψηλό του Ιουνίου κι έτσι έχουμε κι εδώ σαφέστατη την οριζόντια αντίσταση με διάσπαση της οποίας θα έχουμε μια καλή ένδειξη για βελτίωση της μεσοπρόθεσμης προοπτικής. Ο μεγάλος διπλός πυθμένας πάντως είναι απενεργοποιημένος κάτω από τις 386 μονάδες κι ως τώρα είχαμε μόνο ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο που είναι το προηγούμενο high fractal. Όσον αφορά τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων ακόμα ούτε στα καλύτερα όνειρα των λογκ...

Για το που μπορεί να φθάσει η διόρθωση καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις στην άλλη μεριά του Ατλαντικού όπου δεν διαφαίνεται ακόμα η προοπτική μια σοβαρής διόρθωσης.

Δείτε και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτική του μεν φίλου Δημήτρη (αισιόδοξη) εδώ  του δε φίλου Διόφαντου (απαισιόδοξη) εδώ κι εδώ .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

JUMBO

ΕΥΡΩΒΒΙΟΜΥΤΙΛ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *