ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ενεργοποιημένος σχηματισμός μίνι διπλού πυθμένα στον ΓΔ που δείχνει κίνηση λίγο πάνω από τις 700 μονάδες, στα μισά δηλαδή της πτώσης. Η καθοδική απόκλιση στο ημερήσιο έχει αρθεί. Ήδη οι τιμές απέχουν μια ανάσα από τον εκθετικό κινητό 100 ημερών ενώ στο εβδομαδιαίο έχουμε το πρώτο κλείσιμο πάνω από τον αντίστοιχο των 20 εβδομάδων, την πρώτη ένδειξη για πιθανή αλλαγή και της μεσοπρόθεσμης τάσης δηλαδή που πρέπει να θεωρείται ανοδική όσο θα βλέπουμε κλεισίματα πάνω από τον 20ρη.

Σε αυτό ανοδικό πρωταγωνιστές είναι οι τράπεζες.

Οι διασπάσεις που ζητούσαμε στην τελευταία ανασκόπηση εξακολουθούν και είναι το ζητούμενο μετά και από αυτή την εντυπωσιακή εβδομάδα, αφού ενεργοποίηση του διπλού πυθμένα μπορεί να δώσει τιμές ακόμα και πάνω από τις 500 μονάδες οπότε και αντίστοιχος στόχος του ΓΔ στις 700 μονάδες θα αποδειχθεί φτωχός.

Ήδη οι σχηματισμοί που αναφέραμε την Παρασκευή είναι ενεργοποιημένοι κι ο μέγιστος στόχος τους είναι στην περιοχή των 450 μονάδων. Αναμέτρηση δηλαδή με τον εκθετικό κινητό των 20 εβδομάδων.

Πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή στην ανοδική προσπάθεια της ΕΤΕ που βρίσκεται σε ανοδική τάση πλέον και στο εβδομαδιαίο αφού κατάφερε διάσπαση και σε κλείσιμο των δυο τελευταίων εβδομαδιαίων τοπικών υψηλών. Η κίνηση δικαιώνει την ανοδική απόκλιση στη μεγάλη εικόνα όπως και στη αντίστοιχη του ΔΤΡ.

Μια ματιά στο πινακάκι όπου ελάχιστοι είναι πια οι τίτλοι στο κόκκινο όσον αφορά το ημερήσιο ενώ μειώθηκαν κι άλλο και στο εβδομαδιαίο. Κάποιες μάλιστα που φαίνονται να μην έχουν αλλάξει την εβδομαδιαία τάση δεν λένε όλη τη αλήθεια που είναι ότι έχουν υπερβεί τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων κι έχουν καλύψει ακόμα και το 62% της πτώσης αλλά απλά δεν σχημάτισαν δεύτερο τοπικό υψηλό μετά την πτώση όπως έγινε στις άλλες που άλλαξαν ήδη χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ Σχηματισμός αναστροφής - Στόχοι

ΓΔ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΒΙΟ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, (DARK NRG)

ΤΡΑΠΕΖΕΣ (OPTIMIST)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *