ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ζητούμενο οι ανοδικές διασπάσεις – ΤΙΤΑΝ

Το high fractal υψηλό της 1ης ανοδικής αντίδρασης παρέμεινε τελικά απαραβίαστο στον δείκτη που πάντως έδωσε μια πρώτη ανοδική κίνηση αξιόλογη δικαιώνοντας και την θετική του απόκλιση σε εβδομαδιαίο.

Έτσι δεν έγινε δυνατή και η ενεργοποίηση του σχηματισμού διπλού πυθμένα γεγονός που είναι αρκετά πιθανό να γίνει με μια καθυστέρηση σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που βλέπουμε παρακάτω στο ημερήσιο στο οποίο η τάση έχει γυρίσει σε ανοδική.

Αν η αντίδραση αυτή καθυστερήσει για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχουμε το σχηματισμό ενός ακόμα high fractal στο τελευταίο υψηλό οπότε η διάσπαση των 386 μονάδων εκτός από ενεργοποίηση του σχηματισμού θα σημαίνει και αλλαγή της εβδομαδιαίας τάσης.

Το μεγαλύτερο αγκάθι παρέμεινε η ΑΛΦΑ με την μεγαλύτερη πτώση από τα ψηλά και την μικρότερη διόρθωση από τα χαμηλά όπως βλέπουμε στο συγκριτικό μηνιαίο των τραπεζών που ακολουθεί.

Η εικόνα πλέον αλλάζει προς το καλύτερο μέρα με την ημέρα ακόμα και στις τράπεζες  κι αυτό απεικονίζεται και στο διορθωμένο πινακάκι που ακολουθεί.

Πολύ ενδιαφέροντα διαγράμματα για τις τράπεζες έχει ανεβάσει ο Διόφαντος αλλά και άλλοι φίλοι του μπλογκ στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης ιδιαίτερα αυτών των ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ.

Παρακάτω θα δούμε την μεσοπρόθεσμη εικόνα όπως την παρουσιάζει ο φίλος Goldfish στο έκτακτο ενημερωτικό που διανεμήθηκε στους πελάτες της Vital Finance πριν τη συνεδρίαση της Πεμπτης. (Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στη γνωστή προσφορά).

Το βασικό μας μεσοχρόνιο σενάριο παραμένει μια ισχυρή άνοδος κοντά στην περιοχή των 700 μονάδων με ένα ανοδικό 3κυματικό.

- Η άνοδος αυτή αναμένεται να έχει εσωτερικές υποχωρήσεις. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο και μετά την πρόσφατη εκρηκτική άνοδο αναμένουμε μια πρώτη διόρθωση από τα επίπεδα των 380 - 390 μονάδων. Η διόρθωση αυτή είναι αρκετά πιθανό να συμπέσει με μια βραχυχρόνια υποχώρηση στις ξένες αγορές. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτιμούμε ότι θα έχουμε υψηλότερα χαμηλά για τον τραπεζικό κλάδο.

- Όπως έχουμε αναφέρει, αν ο δείκτης δεν κατορθώσει να υπερβεί το προηγούμενο υψηλό των 924 μονάδων (που είναι και το βασικό μας σενάριο) θα πιεστεί να επιστρέψει εκ νέου σε νεότερα ιστορικά χαμηλά:

- Από την παράλληλη πορεία του Γ. Δείκτη θα συμπεράνουμε αν αυτά τα ιστορικά χαμηλά του ΔΤΡ θα είναι τα οριστικά: 

Μια ισχυρή ενδιάμεση ανάκαμψη του Γ. Δείκτη και άρνησή του να κινηθεί και αυτός σε νεότερα ιστορικά χαμηλά θα σημαίνει για εμάς ότι ο ΔΤΡ θα διατηρήσει τις περισσότερες πιθανότητες να μην έχει πραγματοποιήσει τα τελικά ιστορικά του χαμηλά. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια ισχυρής πλαγιοανοδικής κίνησης αμέσως μετά (αρκετά πάνω από τα υψηλά του 2016).

Αντίθετα, από κοινού κίνηση σε νεότερα ιστορικά χαμηλά θα σηματοδοτήσει για πρώτη φορά, μετά από τα χαμηλά του 2016, ένα κοινό (κυματικό) σημείο αφετηρίας και για τους δύο δείκτες (αυξάνοντας πολύ τις πιθανότητες να είναι και το ''ground zero'' για το σύνολο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς μακροχρόνια).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ το καλό και το κακό σενάριο, ΤΙΤΑΝ,  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ (LAAPS)

ΤΙΤΑΝ

ΑΛΦΑ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ΤΕΟ), (ΘΟΔΩΡΗΣ)

ΕΥΡΩΒ (ΘΟΔΩΡΗΣ)

ΟΠΑΠDAX (DARK NRG)

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *