ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, SP500, ΔΤΡ, FTSED: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η πλάγια κίνηση των τιμών του δείκτη είχε μόνο μικρές εξάρσεις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά οριακά τοπικά υψηλά ή χαμηλά. Η παραβίαση των τελευταίων χαμηλών στο ημερήσιο άλλαξε τυπικά την τάση με βάση τα fractals αλλά με μόνο ένα κλείσιμο χαμηλότερα των 1413,02 μονάδων επιστρέφοντας τελικά υψηλότερα. Κάθε κίνηση χαμηλότερα από το τελευταίο χαμηλό θα επιβεβαιώσει αυτή την τάση. Στο διάγραμμα σημειώνονται και τα τοπικά υψηλά τόσο του ημερήσιου όσο και του εβδομαδιαίου που ακολουθεί υπέρβαση των οποίων εκτιμώ ότι θα βελτιώσει την τεχνική εικόνα, ιδιαίτερα βέβαια αυτή των 1565,07 που θα θέσει τυπικά τέλος στην μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση, εκτός του ότι θα ενεργοποιήσει σχηματισμό διπλού πυθμένα στα πρόσφατα χαμηλά ο οποίος διακρίνεται και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Κατά τα λοιπά οι τιμές απέχουν πολύ και από το 38,2% διόρθωσης και τον εκθετικό κινητό (ΕΚΜΟ) των 20 εβδομάδων οπότε για την ώρα η τάση παραμένει καθοδική.

Από τον επόμενο μήνα αλλάζουν θεμελιωδώς οι σταθμίσεις σημαντικών τίτλων του δείκτη όπως η 3Ε γεγονός που δεν ξέρουμε πως θα επηρεάσει τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών του αφού και οι τράπεζες που όπως βλέπουμε στο συγκριτικό διμήνου βρίσκονται σε άλλο πλανήτη υποαποδίδοντας δραματικά σε σχέση με τις μερισματοφόρες μετοχές (FTSED) εκτιμάται ότι επηρεάζουν περισσότερο τη διαμόρφωση του FTSE.

Σημαντικό ρόλο στη συνέχεια μπορεί να παίξουν οι ανοδικές αποκλίσεις στο ημερήσιο και το εβδομαδιαίο του ΔΤΡ, που έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένα στα καθημερινά σχόλια οπότε τα ανοδικά σενάρια παραμένουν ανοιχτά.

Πέρα από τις εναλλακτικές προσεγγίσεις μου, για την ώρα θεωρώ επίσης πολύ πιθανό να κινηθούμε σύμφωνα με την σαφέστατα πιο έγκυρη κυματική ανάλυση του φίλου Διόφαντου για τον ΓΔ, και των σχολίων των laaps και goldfish που ακολούθησαν στην τελευταία ανάρτηση.

Πολλά αν όχι όλα θα εξαρτηθούν και από το αν θα συνεχίσει να υφίσταται η καλή βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα του SP500 ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα του οποίου παραμένει ενεργοποιημένος και το επόμενο αποφασιστικό βήμα του θα είναι η υπέρβαση του απλού κινητού των 200 ημερών κάτω από τον οποίον έχουν σχηματιστεί όλες οι πρόσφατες κορυφές.

Ο δείκτης κατάφερε αυτή την εβδομάδα το πρώτο κλείσιμο πάνω από την αντίσταση του 61,8% fibo διόρθωσης όλου του πτωτικού και επανήλθε πάνω από τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (GOLDFISH)

ΤΕΝΕΡΓΓΔ (DARK NRG)

ΟΤΟΕΛ

ΔΕΗ (ΛΟΥΚΑΣ), (DARK NRG)

FTSE,  DAX , (ΛΟΥΚΑΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *