ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με τη ματιά των φίλων του Soltrade – LAMDA DEVELOPMENT

Thumbnail

Μια ομολογουμένως από τις καλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα.
Στις 20/2 που ήταν η τελευταία μέρα πριν ξεκινήσει η πτώση λόγω κορωνοϊού, η μετοχή έκλεισε στα 8,8€ με το ΓΔ στις 913,8 μονάδες. Η μετοχή έπιασε πάτο στις 9/3 στα 6,48 € με το ΓΔ την ίδια μέρα να κλείνει στις 593,07 μονάδες. Από τότε και μετά η μετοχή είχε μία άνοδο που έφτασε χτες να χρειάζεται ακόμη 5% για να φτάσει την τιμή που είχε στις 20/2, ενώ την ίδια στιγμή ο ΓΔ χρειάζεται αύξηση 50% για να φτάσει στο επίπεδο της 20/2.
Από τις 7/3 η μετοχή κινήθηκε σε ένα κανάλι (ΑΑ’ ΒΒ’) μεταξύ 7,23-7,89€ ως τις 4/5 και χτες μετά την ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων του α’ τριμ. 2020 έκλεισε με μεγάλη άνοδο σπάζοντας ανοδικά
το κανάλι αυτό.
Κατά τη γνώμη μου η μετοχή ενδείκνυται για να την έχει κάποιος σε εποχές μεγάλων διακυμάνσεων και αβεβαιότητας όπως η τωρινή και σίγουρα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην αγορά, θα πρωταγωνιστήσει μέσα στο 2020. Επίσης επειδή την παρακολουθώ πολλά χρόνια είναι αυτό που λέμε απλά μια τίμια μετοχή.
Παρόλο που ορισμένοι δείκτες τείνουν να φτάσουν σε σημεία όπου θα φαίνεται ως υπεραγορασμένη η μετοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι με βάση τα πάρα πολύ καλά οικονομικά μεγέθη που παρουσιάζει δεν θα έχει περαιτέρω άνοδο. Αν ως τις 18/5 δημιουργήσει νέο υψηλό τότε πάει άμεσα για τα 9,2€ που είναι το υψηλό του έτους και από εκεί βλέπουμε.

Αυτά μας γράφει ο φίλος George για τη μετοχή του ΣΑΡ από τις κορυφαίες της αγοράς.

Ας δούμε λίγο και τη μεγάλη εικόνα της ΛΑΜΔΑ που δείχνει να ολοκλήρωσε μια τρικυματική διόρθωση σε εντυπωσιακά "ορθά" σημεία.

Ως το μεσοπρόθεσμο η τάση είναι πτωτική και δεν εχει προσεγγιστεί ούτε ο εκθ. κινητός των 20 εβδομάδων στην αντίδραση από το -54% στα χαμηλά.

Η τάση στο ημερήσιο είναι ανοδική εφόσον κερδηθεί το στοίχημα μένοντας πάνω από τα 5,28 ευρώ με βάση τα τοπικά χαμηλά που έχουμε ως τώρα. Αν η προϊούσα διόρθωση σταματήσει πιο ψηλά δεν θα μας βάλει σε σκέψεις ακόμα κι αν στα πρόσφατα χαμηλά δεν ολοκληρώθηκε ολόκληρη διόρθωση παρά μόνο το 1ο σκέλος της. Η διόρθωση ξεπέρασε το 38,2% της πτώσης οπότε στα σενάρια πρέπει να κρατάμε το ενδεχόμενο να ολοκληρώθηκε και το διορθωτικό μέρος της πτώσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΑΡ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ (NIKOLAS2300)

ΕΥΡΩΒ 6/5/20 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *