FTSE, FTSEM vs ΔΤΡ: Ανασκόπηση στη μεγάλη εικόνα

Μηνιαίο κερί αντίδρασης για τους δείκτες ftse και ftsem με παραπλήσια ποσοστά πτώσης από τα υψηλά  και ανόδου από τα πρόσφατα χαμηλά.

Εξαίρεση ο δείκτης τραπεζών που κατάφερε νέο ιστορικό χαμηλό σε κλείσιμο μήνα και τον Απρίλη.

Τα χαμηλά του 2019 φαίνεται να έχουν μεταβληθεί σε αντίσταση που δεν μπορεί να υπερβεί ο δείκτης από την στιγμή που τα διέσπασε καθοδικά κι όσο παραμένει χαμηλότερα δεν διαφαίνεται κανένα καλό σενάριο παρά τον διπλό πυθμένα που αναφέρθηκε στις μεσοβδόμαδες αναρτήσεις που ωστόσο αν γίνει δυνατή η ενεργοποίησή του ίσως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δεύτερο εβδομαδιαίο high fractal κοντά στις τρέχουσες τιμές ακόμα και μέσα στον Μάιο. Ελάχιστη προϋπόθεση για αυτή την εξέλιξη είναι η υπέρβαση του υψηλού του τελευταίου εβδομαδιαίου κεριού.

Ο Δ.Π ενεργοποιείται με ανοδική διάσπαση των 386,28 μονάδων αλλά αυτό δεν θα είναι και τόσο εύκολο δεδομένης και της τελευταίας κρυφής αρνητικής απόκλισης με τον RSI ο οποίος στους άλλους δυο δείκτες δεν παρουσιάζει κανενός είδους απόκλιση σε αντίθεση με τις καθοδικές αποκλίσεις του P.ROC.

Κατά την άποψή μου το αν θα δικαιωθούν οι καθοδικές αποκλίσεις ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από τις εξελίξεις στους αμερικανικούς δείκτες και τον DAX.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *