ΑΔΜΗΕ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ενεργοποίηση καθοδικών σχηματισμών – SP500, DAX: Με τη ματιά του Goldfish – EUROBANK, ΕΛΠΕ (5/5) ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ,

Ενεργοποίηση σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) που αν δώσει κίνηση ως τον χαμηλότερο στόχο του θα αλλάξει και την ημερήσια τάση στο χαρτί. Δύσκολο το βλέπω να δοθεί πάλι τέτοια ευκαιρία βέβαια αλλά όλα θα εξαρτηθούν κι από το γενικότερο κλίμα στην αγορά.

Η αντίδραση από τα χαμηλά του -43% διορθώθηκε κατά το ήμισυ αποτυγχάνοντας όμως δυο φορές να συνεχίσει ψηλότερα από το +40% από το χαμηλό έτους, δημιουργώντας και την Δ.Κ.

 

Ένας ακόμα ίδιος σχηματισμός Δ.Κ ενεργοποιήθηκε στην μετοχή της ΕΛΧΑ η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει την ανοδική αλλαγή τάσης.

Οι στόχοι και οι στηρίξεις φαίνονται στο επικαιροποιημένο πινακάκι που ακολουθεί όπου βλέπουμε και τις δυο μετοχές που επέστρεψαν στο κόκκινο. Την ΑΡΑΙΓ και την ΟΤΟΕΛ.

Η ανοδική αντίδραση στην Wall Str επιτρέπει αισιόδοξες σκέψεις για την δική μας αγορά αλλά και για τον DAX ότι θα αποφύγει να παραβιάσει τις κοντινές του στηρίξεις και να αλλάξει πάλι την ημερήσια τάση του.

Διαφορετική είναι η μέτρηση του φίλου Goldfish με βάση το κλείσιμο του Απρίλη:

Εκτιμούμε και εδώ ότι θα ενταθούν οι ρευστοποιήσεις και θα έχουμε μια διόρθωση δύο καθοδικών σκελών:

Για τον SP500 (κλείσιμο 1/5) έγραφε τα εξής:

Ο SP500 σταμάτησε την άνοδό του ακριβώς στο 62% retracement. Στο παρόν χρόνο αναμένουμε καθοδική συνέχεια και την εκδήλωση ενός διορθωτικού τύπου ''abc''. Είναι πολύ πιθανό η διόρθωση να περάσει κάτω από το 50% retracement για να επιβεβαιώσει την πρόθεση της αγοράς για άρνηση νεότερων χαμηλών. Τα βασικά επίπεδα στήριξης είναι όπως στο διάγραμμα που ακολουθεί:

Τις εκτιμήσεις αυτές αντέγραψα από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που κοινοποιείται στους πελάτες της Vital Finance πριν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Γι αυτή την εβδομάδα περιείχε και αναλύσεις για ΓΔ, ΔΤΡ, ΕΤΕ, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ και ΒΙΟ.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος φίλος επιθυμεί να εγγραφεί στους αποδέκτες αυτού του ενημερωτικού μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΡΩΒΕΛΠΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

FTSEM (NEK)

ΚΟΥΑΛ στόχοι Δ.Π

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *