DOW JONES, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Η ανάλυση του Goldfish (20/4/20)

Αντιγράφουμε με καθυστέρηση μιας συνεδρίασης από το εβδομαδιαίο ενημερωτικό που αποστέλλεται μεταξύ άλλων από τη Vital Finance στους πελάτες της πριν την 1η συνεδρίαση της εβδομάδας στο ΧΑΑ:

DJIA

Ο δείκτης εκτιμούμε ότι κορυφώνει βραχυχρόνια και αναμένουμε άμεσα, η με πολύ μικρή καθυστέρηση, μια βαθύτερη ενδιάμεση διόρθωση (abc).

Θεωρούμε ότι στον δείκτη έχουμε δει το πρώτο μόνο καθοδικό σκέλος στις 18.213 μονάδες και αναμένουμε μια ευρύτερη ανοδική αντίδραση μέρος μόνο της οποίας έχουμε δει μέχρι τώρα. Η αντίδραση αυτή αναμένουμε να καταναλώσει αρκετό χρόνο, να είναι 3κυματική, και δεν θα εκπλαγούμε αν πλησιάσει η ακόμα και υπερβεί τα τελευταία ιστορικά υψηλά (flat: 3-3-3 η 3-3-5).

(Στην ανοδική αυτή κίνηση αναμένουμε να συμμετάσχει και η δική μας αγορά, η οποία περιμένει ευνοϊκότερες αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ και ΕΚΤ σχετικά σύντομα)

Αν έχουμε άμεση καθοδική συνέχεια και καθοδική παραβίαση των 22.933 - 22.506 μονάδων θα θεωρήσουμε ότι η διόρθωση έχει ήδη ξεκινήσει. Εναλλακτικά, θα απομένει μια μικρή μόνο ανοδική επέκταση:

Γ. Δείκτης:

Όπως αναμέναμε, ο δείκτης είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει ένα πρώτο ανοδικό 5κυματικό για να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να μην επανέλθει σε νεότερα χαμηλά των 469,55 μονάδων. Για αυτό, είναι απαραίτητο ένα μόνο νεότερο υψηλό των 628,19 μονάδων. Άρνηση του δείκτη να υποχωρήσει κάτω από τις 591 - 580 μονάδες θα είναι μια πολύ καλή και συμβατή εξέλιξη βραχυχρόνια:

ΔΤΡ

Ο δείκτης κινείται σαν να θέλει να επιβεβαιώσει την αρνητική του απόκλιση με τον Γ.Δείκτη και να αρνηθεί νεότερα τοπικά υψηλά.

Σε πολύ βραχυχρόνιο επίπεδο δείχνει να έχει συμπληρώσει ένα μικρό καθοδικό 5κυματικό. Αν αυτό δεν αναιρεθεί, με νεότερα τοπικά υψηλά,  θα αποτελέσει το κύμα ''1'' για νεότερα χαμηλά του δείκτη (των 266,18 μονάδων). Δείτε, σχηματικά, την αναμενόμενη κίνηση σε αυτή την περίπτωση:

Θα επαναλάβουμε ότι ανεξαρτήτως της πολύ βραχυχρόνιας εξέλιξης αναμένουμε από τον κλαδικό δείκτη να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα και κοντά στις 700 μονάδες κατ ελάχιστο. Στα επίπεδα αυτά, θα κριθεί αν "έκκρεμεί" ακόμα ένα πολύ τελευταίο καθοδικό σκέλος (βασικό μας σενάριο), η όχι.

Τι θα μεσολαβήσει για να επιβεβαιωθεί μια τέτοια θετική εξέλιξη αυτή την στιγμή παραμένει άγνωστο. Όπως ακριβώς άγνωστο ήταν τι θα μεσολαβούσε για να επανέλθει ο δείκτης σε νεότερα ιστορικά χαμηλά όπως εκτιμούσαμε λίγες εβδομάδες πριν.

Η ενημέρωση αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει ανάλυση και για ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ, ΒΙΟ, ΕΕΕ. Αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στους αποδέκτες αυτών των ενημερώσεων μπορεί να ξεκινήσει με την συμπλήρωση και υποβολή της γνωστής φόρμας στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

FTSE (TEO)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *