Ανασκόπηση ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ, FTSEM, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ

Και στους 4 σημαντικότερους δείκτες έχουμε πλέον σαφώς οριοθετημένο το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης με όρους fractals, που αν επιτευχθεί θα επιτρέπει πιο αισιόδοξες σκέψεις για τη συνέχεια χωρίς βέβαια να είναι και εγγύηση για την τελική αναστροφή. Αντιθέτως είναι εγγυημένο ότι δεν θα τη δούμε την πολυπόθητη αναστροφή αν δεν επιτευχθεί η υπέρβαση έστω αυτής της οριζόντιας αντίστασης που βλέπουμε στα διαγράμματά τους.

Στα εβδομαδιαία πλην FTSEM είχαμε υψηλότερο υψηλό από τα δυο προηγούμενα κεριά πράγμα που είναι το ελάχιστο απαιτούμενο για να ελπίζουμε να δούμε το σχηματισμό ενός εβδομαδιαίου τοπικού υψηλού (high fractal), του πρώτου μετά την καταστροφή. Αν είμαστε κοντά στον πάτο της βουτιάς θα πρέπει να δούμε την ολοκλήρωση δυο τέτοιων τοπικών υψηλών των οποίων η μελλοντική υπέρβαση θα είναι καθοριστικό σινιάλο για την αλλαγή της μεσοπρόθεσμης τάσης. Αυτά όλα στην πιο βολική περίπτωση θα χρειαζόντουσαν κάνα δίμηνο ακόμα χωρίς να είναι υποχρεωτικό να γίνουν όλα τόσο βολικά. Σε περίπτωση μιας αντίδρασης τύπου V δεν θα υπήρχε πιθανότατα χρόνος για τον σχηματισμό δυο τοπικών κορυφών ούτε κατά την άνοδο (όπως έγινε και στην πτώση), αλλά για την ώρα δεν φαίνεται πιθανό τέτοιο ενδεχόμενο.

Δείτε και τις εκτιμήσεις των φίλων SAL & TSAROS ειδικότερα για τον ΓΔ.

Εξαίρεση σε αυτό το ζοφερό κλίμα της αγοράς αποτελεί ως τώρα η μετοχή της  ΤΕΝΕΡΓ στην οποία το χαμηλό του Δεκεμβρίου του 2018 δεν παραβιάστηκε και δεν άλλαξε η μακροπρόθεσμη τάση της με βάση τουλάχιστον τους εκθετικούς κινητούς (ΕΚΜΟ) των 6 μηνιαίων χαμηλών (6Χ) και των 12 και 20 μηνιαίων κλεισιμάτων...

...αλλά ούτε και με υπέρβαση του ΕΚΜΟ 20 από τον ΕΚΜΟ 22 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων. Ακόμα οι τιμές έχουν επιστρέψει πάνω και από την οριζόντια στήριξη 7,0739 η διάσπαση της οποίας είχε αλλάξει την εβδομαδιαία τάση με όρους fractals με την γνωστή συνέχεια βραχυπρόθεσμα έστω.

Στο ημερήσιο οι τιμές είναι πολύ κοντά στην υπέρβαση των 2 τελευταίων high fractals που θα συμπέσει με την εν νέου υπέρβαση του απλού 200ρη.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν στα πρόσφατα χαμηλά στη περιοχή των 6 ευρώ είδαμε το τέλος της διόρθωσης ή απλά ένα πρώτο κύμα W με τη γνωστή συνέχεια και να βρισκόμαστε στην ανοδική διόρθωση (Υ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *