SP500, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, FTSE, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η Ανάλυση του Goldfish (20/3/2020) – Ανασκόπηση JUMBO 23/3/2020 – ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, EUROBANK, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, DAX: Με τη ματιά των φίλων του soltrade

SP500

Μεγάλη προσπάθεια για ανάσχεση των τεράστιων καθοδικών δυνάμεων της αγοράς. Κυματικά δείχνει να εκκρεμεί ακόμα ένα καθοδικό κύμα πριν την έναρξη μιας σημαντικότερης προσπάθειας για αντιστροφή. Παραθέτουμε ενδεικτικά τα σημαντικότερα επίπεδα.

Η τρέχουσα πολύ βραχυχρόνια πλάγια κίνηση διαγραμματικά έχει την δυνατότητα να επεκταθεί ανοδικά μέχρι και το επίπεδο των 2.600 - 2.650 μονάδων. Αλλά μόνο η άρνηση του δείκτη να παραμείνει κάτω από αυτά θα σηματοδοτήσει την ανοδική αντιστροφή του.

Με την οριστική επιβεβαίωση του επιπέδου του κύματος ''4'' ο δείκτης θα αναμένουμε να εκδηλώσει ένα πολύ τελευταίο καθοδικό 5κυματικό (''5'').

Εγχώρια αγορά

- Βραχυχρόνια εικόνα:

Οι βασικοί δείκτες δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα ένα πρώτο ανοδικό 5κυματικό για να θεωρήσουμε ότι έχει γίνει η έναρξη της ανοδικής αντιστροφής.

Επομένως, είτε θα έχουμε άμεσα ανοδική επέκταση, είτε άμεση καθοδική συνέχεια και επιβεβαίωση ότι εκκρεμεί ένα πολύ τελευταίο καθοδικό σκέλος σε όλους τους δείκτες/

ΔΤΡ: Η περίπτωση του είναι η πλέον αντιπροσωπευτική:

ή

FTSE25

με c = a μέχρι στιγμής:

και

- Ευρύτερη εικόνα

ΔΤΡ 

Αναμένουμε, σε κάθε περίπτωση, το καθοδικό από τις 924 μονάδες να παραμείνει 3κυματικό (abc).

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον δείκτη να συνεχίζει καθοδικά για λίγες ακόμα συνεδριάσεις:

Το τελευταίο χαμηλό του δείκτη (272,72) έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με το αρχικό σενάριο ενός μεσοχρόνιου πλαγιοκαθοδικού καναλιού. Ο δείκτης δηλαδή να έκανε επαφή ήδη με την στήριξη του καναλιού και το καθοδικό να έχει ολοκληρωθεί. Είτε ο δείκτης αντιδράσει άμεσα ανοδικά, είτε συνεχίσει για λίγο ακόμα καθοδικά (ως ''overthrow'') το συγκεκριμένο σενάριο παραμένει ενεργό:

Στο νέο μας σενάριο η κίνηση εξακολουθεί να είναι αναγκαίο να παραμείνει 3κυματική (από τις 924 μονάδες) και θα προτιμούσαμε για επιβεβαίωση να τον δούμε να κινείται καθοδικά για λίγες συνεδριάσεις ακόμα. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που θα δώσει πολύ μεγάλες πιθανότητες επαλήθευσης του.

Ως προς συγκεκριμένους στόχους είναι δύσκολο να οριστούν στη συγκεκριμένη φάση αλλά ένα μέτρο ίσως είναι το iii = i στις 245 μονάδες και οπωσδήποτε μέσω ενός πολύ βραχυχρόνιου καθοδικού 5κυματικού. Το καθοδικό αυτό αναμένουμε να ολοκληρωθεί παράλληλα με αυτό στις ξένες αγορές:

Συμπερασματικά:

αναμένουμε από χαμηλότερα επίπεδα την ολοκλήρωση του καθοδικού από τις 924 μονάδες και την έναρξη ενός ισχυρού ανοδικού διορθωτικού κύματος (''iv''). Υπό προϋποθέσεις θεωρούμε ότι θα προσεγγίσει την περιοχή των 700 μονάδων κατ ελάχιστο. Είναι προφανώς μια κίνηση που δεν πρέπει επ΄ ουδενί να μείνει ανεκμετάλλευτη.

ΓΔ

Το τρέχον ανοδικό στις 566,63 μονάδες συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να είναι τελικά το διορθωτικό κύμα ''4'' (''sharp'' έναντι του ''flat'' κύματος 2). Αυτό θα ισχύει για όσο διάστημα ο δείκτης δεν υπερβαίνει τις 643 μονάδες. Δεν αναμένουμε, εκτός απροόπτου,  δραστικά χαμηλότερα τοπικά χαμηλά. Οι βασικοί στόχοι είναι ως εξής:

Θεωρητικά θα αναμένουμε ισχυρή ανοδική επιστροφή κατ ελάχιστο μέχρι και την περιοχή των 800+/- μονάδων (κύμα ''Β'').

Όλα τα παραπάνω είναι αντιγραφή μεγάλου μέρους του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance πριν την την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Να πούμε για τους μη γνωρίζοντες ότι αν κάποιοι θέλουν να εγγραφούν στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών αυτών μπορούν να ξεκινήσουν με ένα κλικ στην προσφορά στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (VANCOULS)

ΜΠΕΛΑ 23/3

ΟΤΕ (LORAC)

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΛΦΑ 24/3 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

EUROBANK 24/3 (TSAROS)

ΜΥΤΙΛ 24/3 (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

DAX (SAL) & upd εδώ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *