ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ανασκόπηση από τη βραχυπρόθεσμη ως και τη μεσομακροπρόθεσμη εικόνα

Σε ξεκάθαρη καθοδική τάση έφερε ο Φεβρουάριος τον δείκτη για τους ίδιους λόγους που έφερε και τον ΓΔ. Αυτό ισχύει τόσο στο μηνιαίο όπου είμαστε κάτω από όλους τους κινητούς και τα fractals εβδομάδας και μήνα εκτός του crossover μεταξύ των εκθετικών κινητών (ΕΚΜΟ ή Μe) όπου ο ΕΚΜΟ 20 παραμένει πάνω από τον ΕΚΜΟ 22.

Και εδώ ήταν αρκετό ένα εβδομαδιαίο κερί για να αλλάξει τόσο η εβδομαδιαία όσο κι η μηνιαία τάση. Το καλό είναι ότι παρατηρείται τελικά η αναμενόμενη αντίδραση από την υπερπωλημένη ζώνη τιμών. Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρατίθεται  και μια (αναρμόδια) εκτίμηση μέσω κυματικής μέτρησης που ωστόσο δεν αποκλείεται να αποδειχθεί ευσεβής πόθος.

Η επιβεβαίωση της αλλαγής της ημερήσιας τάσης την προηγούμενη Παρασκευή 21/2 ήταν αυτή τόσο καθοριστική όσο δεν μπορούσα να φανταστώ αλλά είναι γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να διαψεύδεται συνεχώς όπως σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του 2019. Και εδώ βέβαια ο RSI ήταν βαθιά στην υπερπωλημένη ζώνη τιμών κι όχι οριακά όπως στο εβδομαδιαίο.

Στη μικρή εικόνα η τάση δείχνει να αλλάζει αφού ο συνδυασμός ενός μίνι διπλού πυθμένα και της ανοδικής απόκλισης τιμήθηκε δεόντως την Τρίτη και χθες οι τιμές κρατήθηκαν στο στόχο ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες δεδομένης και της άριστης νέας αντίδρασης στην Wall Str.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ (Μ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ), (goldfish)

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Συσχέτιση ΕΧΑΕ / ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Λουκάς)

ΔΤΡ υπεραισιόδοξη σκέψη

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *