Το ΧΑΑ στα κόκκινα

Τη χειρότερη εικόνα που έχει παρουσιαστεί ποτέ στο πινακάκι, τουλάχιστον αναφορικά με την ημερήσια τάση, είχαμε με τα σημερινά γεγονότα στην αγορά.

Μια σύγκριση με το αντίστοιχο της Παρασκευής δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι πτωτικοί σχηματισμοί έπιασαν και με το παραπάνω τους στόχους τους οι δε περισσότεροι ανοδικοί ακυρώθηκαν.

Η ζημιά στα διαγράμματα είναι ανεπανόρθωτη αφού οι ΓΔ & FTSE διέσπασαν τις εβδομαδιαίες στηρίξεις τους (ακολουθώντας τον ΔΤΡ με μικρή καθυστέρηση) και πλέον η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και πιθανότατα κι η μεσομακροπρόθεσμη αφού φαίνεται πλέον πολύ δύσκολο να αντέξουν τα χαμηλά του Αυγούστου.

Σε ότι αφορά τους ΕΚΜΟ 6 μηνιαίων χαμηλών που αναφέρονταν ξανά χθες είναι ήδη υψηλότερα από τις τιμές των δεικτών αλλά αν ως το τέλος της εβδομάδας οι αγορά ανακάμψει κι έχουμε τελικά κλείσιμο μήνα υψηλότερά τους, τότε θα μείνει ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό στις όποιες ελπίδες για επιστροφή των τιμών υψηλότερα.

Οι βασικοί δείκτες είναι υπερπωλημένοι πλέον στο ημερήσιο όπως κι οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι κι αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ χωρίς να δούμε μια αντίδραση έστω, μια και σε πολλές μετοχές οι τιμές φαίνονται δελεαστικές.

Ενδιαφέρον θα είναι να δούμε αν στο τέλος της εβδομάδας θα συνεχίσουν να υφίστανται οι κρυφές αποκλίσεις που βλέπουμε στα στα εβδομαδιαία διαγράμματα των 4 δεικτών.

Δείτε και μια εκτίμηση - σενάριο του φίλου Goldfish για τον ΓΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

CENER. ΕΧΑΕSP500 (Laaps)

ΕΧΑΕ  (GOLDFISH)

ΜΟΗ (JOHN X)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *