ΓΔ, ΔΤΡ: Η ανάλυση του Goldfish – EUROBANK (SPAND) – ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας οι βασικοί δείκτες αναπήδησαν από τις πρώτες βασικές στηρίξεις τους. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η αναμενόμενη και παραμένουν ακόμα σχετικά χαμηλά.

Η αδυναμία τους είναι ολοφάνερη αν συγκριθούν με την τελευταία πολύ ισχυρή βραχυχρόνια άνοδο στους βασικούς δείκτες του εξωτερικού. Αυτό  έχει καταστήσει την εγχώρια αγορά ευάλωτη σε τυχόν βραχυχρόνια καθοδική επιστροφή στις ξένες αγορές.

Και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής της αγοράς δεν μπορεί να μην είναι σκεπτικός με την σχετική αναποφασιστικότητα (η αδυναμία) της ανόδου από το χαμηλό των 791 μονάδων. Τα σχετικά μικρά ανοδικά και οι συνακόλουθες επικαλύψεις είναι συνεχόμενα και μας θυμίζει την πολύ δύσκολη περίοδο του Φθινοπώρου του 2016 (μετά το δημοψήφισμα του Brexit). Στη φάση αυτή η λύση δόθηκε αρκετά αργότερα με τα ισχυρά ανοδικά κεριά στις αρχές του 2017 που επιβεβαίωσαν την μεσοχρόνια ανοδική προοπτική της αγοράς.

Τα συνεχόμενα 3κυματικά από το τελευταίο υψηλό των 949,20 μονάδων επιτρέπουν δύο διαγραμματικές αναγνώσεις για όσο διάστημα η αγορά παραμένει μεταξύ των 900 - 931 μονάδων.

Η πρώτη, η θετική, θέλει τον δείκτη να έχει ήδη διαμορφώσει έναν σχηματισμό ''abcde'' (ως κύμα ''iv'')  και ετοιμάζεται να λυθεί σύντομα ανοδικά.

Η δεύτερη, αυτή της τοπικής ταλαιπωρίας, θέλει τον δείκτη να είναι απλά στο ανοδικό/οριζόντιο διορθωτικό του και απομένει ακόμα ένα καθοδικό σκέλος σε νεότερα τοπικά χαμηλά.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν θα θέλαμε να δούμε τον δείκτη κάτω από τις 884 μονάδες (με max τις 870).

- Η ευρύτερη ανοδική κυματική μέτρηση παραμένει συντηρητική μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Η βασική δομή που μπορεί να υποστηρίξει την ανοδική συνέχεια (χωρίς νεότερα τοπικά χαμηλά) είναι πιθανότατα ένας σχηματισμός τριγώνου από τα υψηλά των 949,20 μονάδων.

Αυτό μπορεί να εκφραστεί με δύο τρόπους:

- με άμεση ανοδική συνέχεια (πάνω από τις 929 - 931 μονάδες):

ή με οριζόντια επέκταση (στο χρόνο):

Στις θετικές αυτές περιπτώσεις δεν αναμένουμε και από τον ΔΤΡ να σημειώσει νεότερα χαμηλά. Η πρώτες του αντιστάσεις είναι η κατερχόμενη παράλληλη γραμμή και το επίπεδο των 888,50 μονάδων. ΜΟΝΟ κίνηση προς αυτές τις αντιστάσεις και υπέρβασή τους (σε δεύτερο χρόνο) μπορεί να μας επιβεβαιώσει την αντιστροφή της κίνησης του δείκτη:

και

Όλα τα παραπάνω είναι τμήμα της εβδομαδιαίας ενημέρωσης που αποστέλλεται στους πελάτες της Vital Finance κάθε Δευτέρα πριν τη συνεδρίαση και αυτή την εβδομάδα περιέχει και SΤOXX 600, EXAE, MYTIL & BIO. Αν κάποιος αναγνώστης επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών μπορεί να ξεκινήσει με ένα κλικ στην προσφορά στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ UPD 17/2

ΔΤΡ (SPAND)

ΜΟΗ Μην.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ μίνι Δ.Κ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (tsaros)

ΕΥΡΩΒ (SPAND)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *