ΓΔ, FTSE, FTSEM, ΔΤΡ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, EUROBANK, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ: Ανασκόπηση μεσοπρόθεσμης εικόνας

Το τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου βρήκε την αγορά διχασμένη σε ότι αφορά την μεσοπρόθεσμη και την βραχυπρόθεσμη εικόνα της. Σε ότι αφορά τους βασικούς δείκτες στο εβδομαδιαίο είναι όλοι πάνω από τον εκθετικό 20ρη (ΕΚΜΟ 20) που ως γνωστόν χρησιμεύει ως το πρώτο alarm για πιθανή επερχόμενη  αλλαγή κατεύθυνσης. Εξαίρεση ο ΔΤΡ ο οποίος έχει τη χειρότερη εικόνα και έδωσε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κλείσιμο χαμηλότερα του ΕΚΜΟ 20 χωρίς πάντως να έχει χάσει την επαφή μαζί του. Να σημειωθεί η βελτίωση του FTSEM ο οποίος με υπέρβαση των 1300 αλλάζει τάση και με βάση τα fractals.

Στο ημερήσιο εξετάζουμε βασικά τον απλό 200ρη κινητό (ΑΚΜΟ 200) για την αξιολόγηση της μεσοπρόθεσμης εικόνας και με βάση αυτόν και οι 4 δείκτες παραμένουν σε ανοδική τάση αν και η βραχυπρόθεσμη εικόνα δείχνει ουδέτερη. Με τις τιμές να υπερβαίνουν τις 927 μονάδες στον ΓΔ και τις 2319 στον FTSE έχουμε ενεργοποιημένους σχηματισμούς ανοδικής αναστροφής και συγκεκριμένα διπλούς πυθμένες που προδιαθέτουν σε νέα υψηλά. Στον FTSEM η τάση είναι ανοδική με βάση τα ημερήσια fractals ενώ στον ΔΤΡ η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ξεκάθαρα καθοδική με ελπίδες βελτίωσης ή έστω εξισορρόπησης πάνω από τις 844 μονάδες.

Σε όλους τους δείκτες η εικόνα επιδεινώνεται αν χαθούν τα χαμηλά του μήνα.

Παρακάτω θα δούμε τα ημερήσια διαγράμματα οκτώ μετοχών από τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης που έχουν τη χειρότερη εικόνα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και λόγω της παραμονής τους κάτω από τον ΑΚΜΟ 200 και ως εκ τούτου αποτελούν ως τώρα το βασικό βαρίδι για την γενικότερη εικόνα της αγοράς. Ακόμα κι αυτές όμως δείχνουν να μην θέλουν τις τελευταίες 2 εβδομάδες τουλάχιστον να συνεχίσουν χαμηλότερα. Ίσως εκεί σημειωθούν και οι καλύτερες επιδόσεις αν η αγορά κινηθεί υψηλότερα όπως περιμένουν αρκετοί.

Σε ότι αφορά τα fractals, οι αντιστάσεις για ότι είναι κόκκινο και οι στηρίξεις για ότι είναι στο μπλε φαίνονται στην πρώτη στήλη, στο επικαιροποιημένο πινακάκι  που ακολουθεί μαζί με τους στόχους των περισσότερων σχηματισμών που έχουν καταγραφεί και δεν έχουν ακόμα ακυρωθεί αλλά και δεν έχουν ακόμα επιτευχθεί οι μέγιστοι στόχοι τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (tsaros)

ΓΔ  (SPAND), (DORISAEL), (IMALES)

ΕΥΔΑΠ  (LAAPS)

ΔΤΡ (ZELIS)

EUROBANK (IMALES)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *