ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΕΤΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση σημείων ενδιαφέροντος

Τα χαμηλά Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου είναι οι στηρίξεις που πρέπει να παραβιαστούν για να τεθεί σε αμφισβήτηση η μεσοπρόθεσμη  ανοδική τάση του δείκτη. Ο κύριος κινητός ενδιαφέροντος στο εβδομαδιαίο, ο εκθετικός των 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων (ΕΚΜΟ 20) είναι κοντά και είναι πιθανό να δοκιμαστεί ακόμα μια φορά μετά την ανοδική διάσπασή του  πριν ένα χρόνο. Τις προηγούμενες δυο φορές που δοκιμάστηκε πάντως διασπάστηκε προσωρινά και μόνο.

Στο ημερήσιο είναι μάλλον σαφές ότι αν διασπαστεί το τελευταίο χαμηλό στις 897 μονάδες έχουμε επιβεβαίωση της καθοδικής αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Σε αυτή την περίπτωση οι ανοδικές γραμμές τάσης είναι πολύ πιθανό να μην κρατήσουν. Το τρίτο πτωτικό κύμα έχει ισότητα με το πρώτο λίγο κάτω από τις 880 μονάδες ενώ ο στόχος της διάσπασης της ανοδικής σφήνας είναι στα χαμηλά του Δεκεμβρίου στις 861,53 μονάδες όπου κλείνει και το δεύτερο ανοδικό gap.

Το βασικό βαρίδι για τον δείκτη είναι οι τράπεζες για τις οποίες είχαμε εκτενείς αναφορές στην τελευταία ανάρτηση. Η μόνη από αυτές που δεν έχει ακόμα μπει σε καθοδική τάση με όρους fractals είναι η ΕΤΕ, τόσο στο ημερήσιο όσο και στο εβδομαδιαίο. Η συσσώρευση των τελευταίων 9 εβδομάδων ωστόσο έχει φέρει τα όρια αλλαγής της τάσης πολύ κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο ημερήσιο κάτω από τα 2,81 ευρώ έχουμε αλλαγή της ημερήσιας τάσης και ενεργοποίηση του τελευταίου σχηματισμού διπλής κορυφής με κατώτατο στόχο το κλείσιμο του ανοδικού gap στα 2,55 ευρώ. Λίγο ψηλότερα διέρχεται και ο απλός κινητός 200 περιόδων.

Το όριο για την τάση στο εβδομαδιαίο είναι λίγο χαμηλότερα στα 2,782. Η S φαίνεται πολύ δύσκολο να κρατήσει στην περίπτωση της καθοδικής διάσπασης και αυτού του επιπέδου. Το ίδιο αναμένεται και για τον ΕΚΜΟ 20 ο οποίος  είναι η 4η φορά που δοκιμάζεται μετά την προσωρινή διάσπασή του τον Αύγουστο.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *