ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, GREK, DJIA, SP500, DAX: Στο κλείσιμο του Γενάρη – ΔΤΡ: Επιδείνωση εικόνας (2/2/20)

Νέο υψηλό και παραμονή πάνω από τον ΕΚΜΟ 6Υ παρά το χαμηλότερο κλείσιμο και καμιά ανησυχία δεν είναι ορατή στη μεγάλη και τη μεσοπροθεσμη εικόνα αφού δεν έχει απειληθεί καμιά από τις γραμμές τάσης στη μεσομακροπρόθεσμη εικόνα.

Στο ημερήσιο βέβαια η διαφορά είναι αισθητή κι εκτιμάται ότι θα γίνει πιο αισθητή με την παραβίαση των 904 και των 900 μονάδων αφού αλλάζει με όρους fractals η ημερήσια τάση. Επόμενο επίπεδο στήριξης στην περιοχή των 892 - 894 μονάδων και βέβαια στις Σ1 και Σ.

Στο GREK πάντως η ημερήσια τάση έχει αλλάξει από μέρες ενώ είναι πολύ κοντά κι η αλλαγή της εβδομαδιαίας αφού εδώ είχαμε πολλές διαφορές στα low fractals σε σχέση με τον ΓΔ.

Με βάση τα παραπάνω δεν αποκλείεται σενάριο επανάληψης της διόρθωσης ΓΔ του Οκτώβρη (διάσπαση του ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων), ενώ το χειρότερο δυνατό κατά την άποψή μου είναι το σενάριο επανάληψης της Αυγουστιάτικης διόρθωσης. Πολλά αν όχι τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο μακριά θα πάει η διόρθωση στους ξένους δείκτες και ιδιαίτερα στην Wall Street.

Στους DJIA & SP500 δεν τίθεται βεβαίως θέμα εβδομαδιαίας τάσης αφού οι στηρίξεις είναι πολύ μακριά αλλά στο ημερήσιο ο DOW άλλαξε ήδη ενώ κι ο SP500 είναι πολύ κοντά.

Στον γερμανικό δείκτη το πρόβλημα είναι εντονότερο αφού κι εδώ η ημερήσια τάση έγινε τυπικά καθοδική ενώ κι η εβδομαδιαία είναι πολύ κοντά στο να γίνει κι αυτή καθοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔΔΤΡ  (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΟΠΑΠ

ΔΤΡ

ΕΥΡΩΒ (LORAC)

ΜΟΗ (JOHN-X)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *