ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – Κόκκινη μέρα με αστερίσκους

Σοβαρότερη η διόρθωση χθες που μέχρι να μαζευτεί όπως μαζεύτηκε πρόλαβε να "κοκκινίσει" την ημερήσια τάση αρκετών σημαντικών χαρτιών, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό τους σε μια μόνο συνεδρίαση, αν και δεν άγγιξε τις κρίσιμες για την ημερήσια τάση στηρίξεις στους δείκτες που θα τις θυμηθούμε στο ενημερωμένο πινακάκι που ακολουθεί προκειμένου να δούμε συγκεντρωτικά την εικόνα, τις στηρίξεις για τα μπλε  και τις αντιστάσεις για τα κόκκινα και να θυμηθούμε εκκρεμείς σχηματισμούς και στόχους .

Βεβαίως όπως έχει δείξει η ιστορία των μεταβολών τάσης δεν μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι στις μετοχές που κοκκίνισαν θα έχουμε συνέχιση της τάσης με περαιτέρω χαμηλά μια και δεν θα είναι κι η πρώτη φορά που λίγο κάτω από τα επίπεδα στήριξης η δυναμική που οδήγησε στην διάσπασή τους εξαντλείται.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΓΔ μπορείτε να δείτε από το φίλο Διόφαντο εδώ.

Μια ματιά στο διάγραμμα του ΔΤΡ δείχνει ότι δεν μπορεί να είναι η τυχαία η συμπεριφορά των τιμών και στη δεύτερη απόπειρά τους να διασπάσουν τη γραμμή λαιμού του ΩΚΩ πτωτικής αντιστροφής και κάτω πλευρά του τριγώνου εντός του οποίου κινούνται μετά το υψηλό του 2019, ή αν προτιμάτε την 4η φορά που πάνε να απενεργοποιήσουν τον μεγαλύτερο ανοδικό σχηματισμό του ανάστροφου ΩΚΩ μετά την πρώτη ενεργοποίησή του στις 21 Οκτωβρίου.

Η πλάγια κίνηση των τελευταίων 2,5 μηνών έχει όπως έχουμε αναφέρει επανηλειμένα δημιουργήσει αντίθετους σχηματισμούς, κυρίως διπλών κορυφών και πυθμένων, που δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί. Από το ποιος σχηματισμός τελικά θα ενεργοποιηθεί θα εξαρτηθεί και η μεσοβραχυπρόθεση κίνηση του δείκτη. Αν δηλαδή θα κινηθεί πτωτικά προς τους στόχους του πτωτικού ΩΚΩ ως και 100 μονάδες χαμηλότερα, αλλάζοντας σε καθοδική την εβδομαδιαία τάση, ή αν θα κινηθεί προς τους στόχους του ανάστροφου μεγάλου ΩΚΩ πάνω από τις 1000 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΒΙΟ, ΕΛΠΕ  (ΛΟΥΚΑΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *