ΔΤΡ, ΟΠΑΠ, DOW JONES, ΓΔ, ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ, DAX: Σημειώσεις – ανασκόπηση

Μια ακόμη φορά το επίπεδο οριζόντιας στήριξης στο εβδομαδιαίο ανέβηκε με την ολοκλήρωση ενός ακόμα τοπικού χαμηλού (low fractal) αυτή την εβδομάδα. Το επίπεδο αλλαγής τάσης με όρους fractals είναι πλέον στις 822 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι η τάση είναι ανοδική από τον Φεβρουάριο.

Ένα γρήγορο σύστημα τάσης στη μεγάλη εικόνα είναι επίσης ανοδικό από τον Φεβρουάριο, για 12ο σερί μήνα δηλαδή! Κατά τα λοιπά στο μηνιαίο στηρίξεις και αντιστάσεις παραμένουν οι ίδιες.

Στο ημερήσιο είχαμε για λίγο την επιστροφή σε ανοδική τάση στο υψηλό της Παρασκευής και βέβαια αναζητείται επιβεβαίωση από βδομάδα αφού οι τιμές υποχώρησαν τελικά χαμηλότερα. Σημαντική και η επιβεβαίωση ανοδικής διάσπασης του τριγώνου που μπορεί θεωρητικά να δώσει κίνηση 100 μονάδων από το σημείο διάσπασης.

Σημαντική πιθανόν να αποδειχτεί για την υποστήριξη του ανοδικού σεναρίου η καλύτερη του αναμενόμενου αξιολόγηση της Fitch την Παρασκευή. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν κι από το αν θα έχουμε συνέχεια της διόρθωσης στους διεθνείς δείκτες από τους οποίους επιλλέχθηκε ο DJIA για μια μίνι ανασκόπηση.

Τα προβλήματα μπορεί να αρχίσουν με διάσπαση της γρήγορης ανερχόμενης γραμμής τάσης. Ως τότε η τάση είναι φουλ ανοδική από ημερήσιο και άνω κι υπάρχουν εμφανείς στόχοι σε υψηλότερα επίπεδα.

Για το τέλος κρατήσαμε και μια ματιά στη μεγάλη εικόνα του ΟΠΑΠ που μετά την αποκοπή του τελευταίου μερίσματος δείχνει να επιστρέφει δριμύτερος.

Στα δυο μηνιαία που ακολουθούν με την κοντινή αλλά και τη μακρινή εικόνα βλέπουμε σε εξέλιξη μερικά ακόμα σημαντικά ανοδικά βήματα - υπερβάσεις μακροχρόνιων αντιστάσεων.

Κάποια στιγμή μάζεψα και προσέθεσα στις τιμές του μηνιαίου, τους μήνες αποκοπής τους, τα μερίσματα που έχουν αποκοπεί από την ημέρα εισαγωγής στο ΧΑΑ για να δώ τι εξέλιξη θα είχε στην επένδυσή του όποιος το 2001 αγόραζε μετοχές και τις διακρατούσε ως σήμερα. Και εδώ δεσπόζει ένας μεγαλοπρεπής ανάποδος ΩΚΩ και το ερώτημα είναι αν το τεράστιο κύμα 2 ολοκληρώθηκε το 2012 ή αν ολοκληρώθηκε μόνο το πρώτο μέρος του κι είμαστε στο δεύτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ 27/1ΓΔΠΕΙΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (Τσάρος)

ΑΒΑΞ

ΔΤΡDAX (GODFISH)

ΓΔ Διάσπαση αν. σφήνας, στόχοι - στηρίξεις

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *