EUROBANK: Αναζητώντας την τάση – FTSE, ΓΔ, ΔΤΡ 25/1/20

Η μάχη του Νοεμβρίου για την διάσπαση της R την κατοχύρωσε σαν μια πολλή σοβαρή αντίσταση αφού οι τιμές υποχώρησαν και κινούνται αρκετά χαμηλότερα. Οριζόντιες στηρίξεις παραβιάστηκαν για λίγο στο εβδομαδιαίο κι έτσι η τάση τυπικά μπορεί να ξανάγινε καθοδική και στο εβδομαδιαίο χωρίς όμως καμιά απολύτως επιβεβαίωση, Η διόρθωση πλησίασε το 50% του ανοδικού από το χαμηλό της βαθιάς διόρθωσης του Αυγούστου κι έδωσε την αντίδραση της τελευταίας ανοδικής κίνησης που για να έχει συνέχεια θα πρέπει να διασπάσει την διπλή κορυφή στα 0,924 ευρώ.

Πάνω από αυτό το επίπεδο  βραχυπρόθεσμη τάση, που είναι καθοδική από τις 3 Δεκεμβρίου, γίνεται ανοδική κι ακυρώνεται η πιθανότητα να πάμε σε σχηματισμό διπλής κορυφής, ενώ πάει προς ακύρωση κι ο γνωστός ΩΚΩ που είχε ενεργοποιηθεί για λίγο οπότε δημιουργήθηκε και η τελευταία ακίδα του εβδομαδιαίου. Ο μεγαλύτερος ΩΚΩ ο ανάστροφος (όπως κι η πρόσφατη ανοδική διάσπαση του τριγώνου), δεν έδωσαν μέχρι στιγμής κίνηση της προκοπής με τις τιμές να παίζουν τρεις μήνες τώρα εκατέρωθεν της γραμμής λαιμού του. Η κίνηση είναι ατασική αλλά τεχνικά η εικόνα χαλάει με τυχόν επανενεργοποίηση του πτωτικού ΩΚΩ και πολύ περισσότερο με απώλεια ττων 0,82 ευρώ. Το ανοδικό σενάριο πάντως συγκεντρώνει κατά την άποψή μου περισσότερες πιθανότητες.

Δείτε και τη ματιά του φίλου Geris στη μετοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (SPAND)

FTSE (TSAROS)

ΠΕΙΡ (B. WUFFETT)

Σκεψεις για ΓΔ, (ΤΕΟ), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ΤΑΣΟΣ)

NASDAQ (D. KARALIS)

ΒΥΤΕ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *