Ανασκόπηση ΓΔ, FTSE, ΔΤΡ – ΕΤΕ 13/1 στο ΑΡΕΧ του ΤΕΟ

Άνοδος της οριζόντιας στήριξης μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμα low fractal στο χαμηλό της Τετάρτης για ΓΔ και FTSE οπότε η τάση αλλάζει πλέον κάτω από τις 891,73/2231,04 μονάδες αντίστοιχα. Και στα δυο διαγράμματα διακρίνεται πιθανότητα σεναρίου κορύφωσης με σχηματισμούς διπλής κορυφής (Δ.Κ).

Στο εβδομαδιαίο δεν είχαμε την παραμικρή μεταβολή, αφού οι αντίστοιχες στηρίξεις είναι μακριά για να μας απασχολήσουν και μόνο οι γραμμές τάσης είναι δυνατόν να τεθούν σε δοκιμασία αφού κι ο εκθετικός των 20 εβδομάδων (ΕΚΜΟ 20) απέχει ακόμα.

Ως συνήθως τα πάντα εξαρτώνται από το αν ο ΔΤΡ που παραμένει σε καθοδική τάση στο ημερήσιο, θα δοκιμάσει ξανά να ενεργοποιήσει τον ΩΚΩ και την Δ.Κ του όπως έκανε για ολύ λίγο στη συνεδρίαση της Τετάρτης κατά τη μεταβίβαση των εκπτωτκών πακέτων της ΕΤΕ και της ΕΥΡΩΒ, οπότε και πλησίασε επικίνδυνα το επίπεδο αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης. Οι σκοτούρες στον δείκτη απομακρύνονται αν υπερβεί τις 890 μονάδες.

Το πράγμα θέλει αυξημένη προσοχή γιατί καμιά φορά τα τρίγωνα σπάνε και κάτω. Σε τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα πάμε στη στήριξη της S.

Για την ώρα η αντίδραση ήρθε από την περιοχή της γραμμής λαιμού του ΩΚΩ που είναι η κάτω γραμμή του τριγώνου και τον ΕΚΜΟ 20 εβδομάδων.

Οι γνωστοί ανοδικοί σχηματισμοί παραμένουν ενεργοποιημένοι και στους 3 δείκτες, πιο άνετα σε ΓΔ κι FTSE και πιο οριακά στον ΔΤΡ οπότε το επικρατέστερο σενάριο παραμένει η ανοδική συνέχεια μέχρις ότου τουλάχιστον δούμε την διάσπαση των στηρίξεων στ ημερήσιο τουλάχιστον και την απενεργοποίηση των σχηματισμών, με κίνηση των τιμών κάτω από τα επίπεδα που μπορούμε να θυμηθούμε και από το πινακάκι στο οποίο έχουν ενσωματωθεί (ελπίζω) όλες οι τελευταίες μεταβολές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ ΤΕΟ ΑΡΕΧ ΤΙΜΕ 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *