ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η ανάλυση του Goldfish (3/1/20)

Όπως είδαμε και στο προηγούμενο σχόλιο ο Γ. Δείκτης είναι πολύ κοντά στο να αναιρέσει τον σχηματισμό αντιστροφής (τύπου ''ending diagonal'').

Κατά την γνώμη μας απαιτείται άμεσα κίνηση σε νεότερα τοπικά υψηλά για να ανοίξει ο δρόμος για μια σημαντική ανοδική επέκταση πλησίον των 1000 μονάδων.

Αντίθετα, επιβεβαίωση του καταληκτικού σχηματισμού θα δοθεί με άμεση καθοδική συνέχεια και τυπικά με την καθοδική παραβίαση των 880 και 860 μονάδων:

Στη συνέχεια θα δούμε με περισσότερη λεπτομέρεια την περίπτωση άμεσης ανοδικής κίνησης που θα ακυρώσει τον σχηματισμό (καθώς η περίπτωση του καταληκτικού ''ending'' έχει αναλυθεί επαρκώς).

Στην περίπτωση αυτή θα υιοθετήσουμε άμεσα την γνωστή εναλλακτική μέτρηση. Η μέτρηση αυτή αφήνει σημαντικό ανοδικό περιθώριο αφού ο στόχος της είναι η περιοχή των 1000 μονάδων περίπου.

Η κυματική προσαρμογή από τις 791 μονάδες θα είναι ως εξής:

Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξει διαγραμματικά ο χώρος για μια κυματική εξέλιξη συμβατή με το παρακάτω διάγραμμα:

Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει ενδιάμεσα μεγαλύτερη μεταβλητότητα από την εικονιζόμενη αλλά εκτιμούμε ότι τελικά ο δείκτης θα προσεγγίσει αρκετά την περιοχή των 1000 μονάδων.

Σε μεσοχρόνιο επίπεδο ο δείκτης έχει δείξει την δέουσα σημασία σε σημαντικά επίπεδα επαναφοράς (fibonacci) και δεν έχουμε κάποιο λόγο αυτή την στιγμή που να μην θεωρήσουμε ότι θα συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο στο ακόμα σημαντικότερο επίπεδο του 61,8%:

Συμπερασματικά: σε βραχυχρόνιο επίπεδο είναι εξαιρετικής σημασίας η δυνατότητα του δείκτη να συνεχίσει άμεσα ανοδικά η όχι. ΜΟΝΟ με άμεση καθοδική συνέχεια θα μπορέσει να έχει ισχύ ο σχηματισμός αντιστροφής. Αντίθετα, με νεότερα τοπικά υψηλά θα ανοίξει ο δρόμος για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και ο δείκτης θα πρέπει να ακολουθηθεί.

 Μεσοχρόνια εικόνα

Το βασικό δίλημμα, από διαγραμματικής άποψης, παραμένει το ίδιο: βρισκόμαστε ήδη σε ένα πολύ ισχυρό ανοδικό κύμα 3 η όχι.

Τα δύο αυτά ενδεχόμενα τα έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν και έχουμε αναφέρει ότι η ΄΄ειδοποιός διαφορά΄΄ τους είναι α) το έκταση, σε τιμή, του τρέχοντος κύματος (από τις 592,70 μονάδες) και β) το μέγεθος της διόρθωσης που θα ακολουθήσει (μικρή η μεγαλύτερη).

Προς το παρόν συνεχίζουμε να γέρνουμε υπέρ ενός μικρότερου σχετικά ανοδικού κύματος 3. Ο κύριος λόγος, μεταξύ άλλων, είναι η συμπεριφορά των ξένων αγορών και κυρίως του DAX. Η εκτιμησή μας είναι ότι δεν είναι συμβατό ένα πολύ μεγάλο ανοδικό κύμα 3 παράλληλα με μια κυματική εικόνα του DAX που δείχνει ένα τελευταίο ανοδικό από τις 10.279 μονάδες (έστω και αν τελικά εξελιχθεί σε ''τρίγωνο abcde'' η ''ending diagonal''). Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζουμε σε τακτά διαστήματα την πιθανότητα ο Γ. δείκτης να σχηματίσει ένα πρώτο μεσοχρόνιο ανοδικό τύπου ''leading'' (5-3-5-3-5).

Ακολουθούμε επομένως αυτή την βασική κυματική εικόνα χωρίς να αποκλείουμε κάτι καλύτερο. Αυτό που θα επιβεβαιώσει η ακυρώσει το παραπάνω σκεπτικό μας θα είναι το μέγεθος της διόρθωσης που θα εκδηλωθεί αργότερα. Μόνο επιστροφή της τάξης του 50% (κατ΄ελάχιστο) είναι συμβατή με αυτό. Επίσης, θα θελαμε να δούμε παράλληλη διόρθωση ανάλογου μεγέθους και στις ξένες αγορές (και την διαμόρφωση φυσικά των κατάλληλων σχηματισμών).

Επομένως, η περιοχή των 1000 μονάδων αποκτά ιδιαίτερη αξία για το μεσοχρόνιο σενάριο του δείκτη αφού αν διασπαστεί ανοδικά, με μικρές ενδιάμεσα υποχωρήσεις, θα ανοίξει ο δρόμος για πραγματικά υψηλότερα επίπεδα τιμών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναμένουμε μια συμπεριφορά συμβατή με το διάγραμμα που ακολουθεί:

Τα παραπάνω είναι μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού που διανέμεται στος πελάτες της Vital Finance πριν από την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Όσοι τυχόν επιθυμούν να ενταχθούν στη λίστα αποδεκτών μπορούν να ξεκινήσουν με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΔΤΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ

ΓΔ προσεχώς (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΕΕ (GOLDFISH), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΥΡΩΒ πτωτικοί στόχοι

ΚΟΥΑΛ

ΑΛΜΥ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *