ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η τελευταία ανάλυση του Goldfish (29/12/19)

Πολύ σημαντική η βραχυχρόνια εξέλιξη του Γ. δείκτη.

Η τελευταία βραχυχρόνια ανοδική επέκταση έχει πλέον φτάσει στα άνω όρια τον ευρύτερο σχηματισμό τύπου ''ending'' και επομένως στις επόμενες 1,2 συνεδριάσεις θα γνωρίζουμε αν θα ακυρωθεί και τυπικά η αν η πρόσφατη άνοδος αποτελεί απλά την κορύφωση πριν την αντιστροφή.

Σε κάθε περίπτωση ο σχηματισμός αυτός μας έφερε με σχετική ασφάλεια (μέσα από ισχυρές βραχυχρόνιες διακυμάνσεις) σε νεότερα υψηλά όπως αναμέναμε. Σύντομα θα δούμε αν υπάρχει λόγος να περιορίσουμε τις θέσεις long η αν αντίθετα θα πρέπει να τις ενισχύσουμε αφού ο ευρύτερος σχηματισμός θα ακυρωθεί.

Διαγραμματικά, η θέση του ΓΔ παραμένει, έστω και οριακά, εντός της επίδρασης του σχηματισμού:

Με άμεση ανοδική συνέχεια εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον σχηματισμό ο οποίος θα ακυρωθεί αυτοδίκαια και ο δείκτης θα κινηθεί με δυναμική σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Η μόνη πλέον περίπτωση στην οποία μπορούν να διατηρηθούν πιθανότητες ενεργοποίησης του σχηματισμού είναι να έχουμε άμεσα (κυριολεκτικά) βραχυχρόνια διόρθωση και επαναφορά στα τρέχοντα και λίγο υψηλότερα επίπεδα για μια τελευταία φορά. Σχηματικά όπως ακολουθεί:

Συμπερασματικά, με άμεση ανοδική συνέχεια ο σχηματισμός αντιστροφής που προηγήθηκε θα ακυρωθεί και ο δείκτης θα απελευθερωθεί ανοδικά. Τότε μόνο μπορούμε να ενισχύσουμε τις θέσεις long. Αντίθετα, με βραχυχρόνια καθυστέρηση, και μόνο, παραμένουν πιθανότητες ενεργοποίησης του σχηματισμού.

Θετικό σενάριο.

Σε περίπτωση ανοδικής συνέχειας θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την κυματική εξέλιξη από τις 791,34 μονάδες ως εξής:

και επομένως οι πρώτες αντιστάσεις θα είναι αρκετά υψηλότερα και κοντά στην περιοχή των 980 μονάδων.

Ένα πιθανό επίπεδο κατάληξης του ανοδικού αυτού θα είναι οι 1013 μονάδες που αντιστοιχεί στο επίπεδο του 62% retracement. Εκεί θα αναμένουμε σοβαρή αντίσταση και υποχώρηση του δείκτη:

Η παραπάνω ανάλυση είναι τμήμα της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πελατών της Vital Finance που αφορά και FTSE & DAX και αναρτάται με καθυστέρηση μιας συνεδρίασης. Με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων μπορεί να ξεκινήσει όποιος φίλος επιθυμεί να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών αυτής της ενημέρωσης 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΔΜΗΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *