ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Επικαιροποίηση – Ανασκόπηση εβδομάδας

Η υπέρβαση που ζητούσαμε στην τελευταία ανασκόπηση ήρθε τελικά την Τετάρτη με νέο υψηλό έτους αλλάζοντας και πάλι την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική με το πρόβλημα της καθοδικής απόκλισης  να επιμένει κι όπως  αναμενόταν να δίνει άμεσα διόρθωση.

Το χαμηλό στις 861,53 μονάδες είναι πλέον και επίπεδο κάτω από το οποίο αλλάζει και πάλι η ημερήσια τάση με όρους fractals, εκτός από επίπεδο ενεργοποίησης αν έχουμε διπλή κορυφή.

Την υπερκουτσουρεμένη εβδομάδα 2 συνεδριάσεων που μπαίνει έχει τη σημασία του να μείνει αλώβητο το επίπεδο 861,53 αφού σε τέτοια περίπτωση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, με όρους fractals πάντα και το χαμηλό στις 853,53 το οποίο γίνεται από τις 30/12 το επίπεδο αλλαγής της εβδομαδιαίας τάσης αντί του χαμηλού του Οκτωβρίου που είναι ως και σήμερα και τα ίδια ακριβώς ισχύουν και  σε FTSE, ΔΤΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ κι ΕΥΡΩΒ. Σε όλα αυτά δηλαδή θα έχουμε τόσο κοντά στις τρέχουσες τιμές  το κύριο επίπεδο συναγερμού από το οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μια σημαντική διόρθωση σαν αυτή του Αυγούστου.

Για την ώρα πάντως δεν έχει δοκιμαστεί καν το πρώτο επίπεδο πρώιμου συναγερμού που είναι  ο εκθετικός κινητός των 20 εβδομαδιαίων κλεισιμάτων.

4 συνεδριάσεις πριν το κλείσιμο του μήνα και της χρονιάς, στην μεγαλύτερη εικόνα παρά το ότι για μια μέρα διασπάστηκε η γραμμή που είχαμε αναδείξει στην ανάρτηση της 8ης Δεκεμβρίου, η ευρύτερη περιοχή των 900 μονάδων και το επίπεδο διόρθωσης 50% όλης της  πτώσης από τα ψηλά του 2014 παραμένουν μια ισχυρή αντίσταση αφού οι τιμές δεν μπόρεσαν ως τώρα να τη διασπάσουν πειστικά για 2ο συνεχόμενο μήνα.

Οι τιμές πάντως βρίσκονται ακόμα πάνω από το εκθετικό κινητό των 6 τελευταίων υψηλών μήνα οπότε και η τάση παραμένει ανοδική με μόνο ερωτηματικό ή αν προτιμάνε οι φίλοι short ανησυχητικό σημάδι την απόκλιση στην οποία είχαμε επίσης αναφερθεί στις 8/12/19 και φαίνεται αρκετά πιθανό να μην έχει αρθεί και στις 31/12.

Μέχρι να δούμε καθοδικές διασπάσεις σε κάποια από τα επίπεδα που συχνά αναφέρονται στις αναρτήσεις μας  η τάση παραμένει ανοδική σε όλα τα χρονοπαράθυρα.

Δείτε και την εκτίμηση του φίλου goldfish καθώς και του Νεκτάριου για τον ΓΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

FTSE, INTRALOT (tsaros)

FTSE (Goldfish)

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

FTSE (MAK)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.