ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ. FTSE: Επικαιροποίηση – Επίτευξη βραχυπρόθεσμου στόχου – Οι εκτιμήσεις του Goldfish

Με συνοπτικές διαδικασίες οι τιμές του δείκτη έφθασαν σήμερα στο στόχο του σχηματισμού. Ενδιαφέρον να δούμε αν θα κάνουν και οι τιμές χαμηλότερο κλείσιμο από αυτό του χαμηλού του Νοέμβρη ή αν θα διατηρηθεί η κρυφή απόκλιση από τον RSI που έκανε ήδη χαμηλότερη τιμή από τότε. Σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται μια ανοδική αντίδραση τουλάχιστον.

Ας δούμε και την εκτίμηση του φίλου Goldfish όπως την αντιγράψαμε από την χθεσινή ενημέρωση της Vital Finance:

Το πρώτο ανοδικό σκέλος του δείκτη (στις 847 μονάδες) δείχνει 3κυματικό. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να δεχτούμε ότι με την τρέχουσα διόρθωση απομένει στον δείκτη ακόμα ένα νεότερο υψηλό, έστω και οριακό. Απαραίτητη προϋπόθεση να παραμείνει ρηχή η διόρθωση (στα πλαίσια του 38%). Δείτε στα διαγράμματα που ακολουθούν το σκεπτικό αυτό:

και η ευρύτερη εικόνα:

Η ανοδική διάσπαση της κατερχόμενης αντίστασης είναι απαραίτητος όρος για ομαλή ανοδική συνέχεια. Άρνηση του δείκτη να το κάνει, και καθοδική απομάκρυνση, μπορεί να σημαίνει και την ολοκλήρωση της ανόδου από τις 363 μονάδες. Ταυτόχρονα, θα τεθεί στόχος νεότερα ιστορικά χαμηλά για τον δείκτη.

Στην ενημέρωση υπάρχει εκτεταμένη ανάλυση για τους ξένους δείκτες, τον ΓΔ και τις μετοχές ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ. Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος θέλει να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών αυτών ξεκινά ανοίγοντας το σύνδεσμο στο τέλος των αναρτήσεων.

Από το ενημερωτικό αυτό θα δούμε κι ένα κομμάτι για τον ΓΔ:

Στη παρούσα, βραχυχρόνια, φάση δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτό τον ανοδικό σχηματισμό τύπου ''ending'' (3-3-3-3-3) αν ο δείκτης περάσει κάτω από τις 850 μονάδες. Αυτό είναι, επομένως, το stop long μας. Ο λόγος είναι ότι τυχόν καθοδική του διάσπαση θα ανοίξει τον δρόμο για την επαναφορά του δείκτη στις 791 μονάδες:

 

Επιβεβαίωση της στήριξης σε αυτή την ζώνη τιμών θα οδηγήσει τον δείκτη σε νεότερα υψηλά. Εκεί θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση.

Ξανά στη σημερινή συνεδρίαση όπου είχαμε αντίστοιχες με τον ΔΤΡ κρυφές αποκλίσεις στο ημερήσιο και των άλλων δυο βασικών δεικτών παρά το γεγονός ότι η διόρθωση συνεχίστηκε.

Ειδικότερα στον FTSE είχαμε τελικά την ενεργοποίηση του καθοδικού σχηματισμού που αναφέραμε στην χθεσινή ανάρτηση παρά το γεγονός ότι στο 60λ η ανοδική απόκλιση διατηρήθηκε και σήμερα. Σε συνδυασμό με τις κρυφές ανοδικές αποκλίσεις που προαναφέρθηκαν οι πιθανότητες για μια ανοδική αντίδραση ενισχύονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (solwn)

ΑΔΜΗΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΕΚΤΕΡΝΑ Αλλαγή εβδομαδιαίας τάσης

ΚΕΚΡΟΨ (LAAPS)

 

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: