ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Γύρισμα του ΓΔ ακριβώς από τη μεσοπρόθεσμη αντίσταση στην γραμμή Ζ έφερε ένα πτωτικό εβδομαδιαίο κερί επιβεβαιώνοντας την αλλαγή της ημερήσιας τάσης την Τρίτη.

 

Η διόρθωση είναι αναμενόμενη με βάση και τις αποκλίσεις και στα τρία χρονοπαράθυρα που θα θυμηθούμε στα αντίστοιχα διαγράμματα με τα κλεισίματα. Η εμφάνιση απόκλισης και στο μηνιαίο (μόνο στον ΓΔ) στο κλείσιμο του Νοέμβρη ίσως να μην είναι άσχετη με την εικόνα της εβδομάδας που πέρασε.

Σε καθοδική ημερήσια τάση μπήκε με μικρή καθυστέρηση και ο FTSE που δεν είχε τοπικό χαμηλό στις 28 Νοεμβρίου όπως οι ΓΔ και ΔΤΡ αλλά έφτιαξε το δικό του στο χαμηλό της Τρίτης και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το διέσπασε. Αν χαθεί η πλησιέστερη ανοδική γραμμή τάσης παίρνουν σειρά οι επόμενες.

Οι εβδομαδιαίες στηρίξεις στα χαμηλά Νοεμβρίου και Οκτωβρίου θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αν η πτώση συνεχιστεί αφού είναι καθοριστικές για την μεσοπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών όπως αναφέρθηκε και στην τελευταία ανασκόπηση. Οι αποκλίσεις πάντως είναι και εδώ πρόβλημα.

Όπως βλέπουμε στα ωριαία διαγράμματα που ακολουθούν ο δείκτης έχει σχηματίσει ένα πτωτικό σχηματισμό (ΩΚΩ ή ανάποδο CUP & HANDLE με τις τιμές έτοιμες να τον ενεργοποιήσουν. Ο στόχος σε τέτοια περίπτωση είναι λίγο πάνω από τις 2100 μονάδες.

Δεδομένης πάντως και της ανοδικής απόκλισης που παρατηρείται (και στους ΓΔ & ΔΤΡ) ίσως έχουμε πρώτα μια ανοδική αντίδραση.

Στο πινακάκι βλέπουμε ότι όλοι οι δείκτες είναι πλέον σε καθοδική τάση και το ίδιο ισχύει και στις περισσότερες μετοχές που περιλαμβάνονται. Στις μετοχές που επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα δεξιά είχαμε αυτές τις μέρες ενεργοποίηση καθοδικών σχηματισμών, όπως είδαμε και στα διαγράμματά τους που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ το τελευταίο χαρτί που άλλαξε τάση είναι η ΕΧΑΕ.

Το θετικό για την αγορά είναι ότι ο sp500, ο δείκτης των δεικτών, παραμένει ανοδικός και δείχνει διάθεση να κινηθεί προς τους μέγιστους στόχους των δυο διπλών πυθμένων του στην περιοχή 3200, που εκκρεμούν ακόμα.

Παρ'όλα αυτά η διόρθωση στις αγορές μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή χωρίς βέβαια να αλλάζει η κύρια μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση τους. Σε τέτοια περίπτωση τιμές στην περιοχή των χαμηλών του Οκτωβρίου και βέβαια (πολύ περισσότερο) των χαμηλών του Αυγούστου φαίνονται μεγάλη αγοραστική ευκαιρία με βάση του την εικόνα που έχουμε σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (METOXOKYNIGOS)

CENER (LAAPS)

FTSE, ETE, ΓΔ, ΟΤΕ (METOXOKYNIGOS)

ALPHA

ΜΟΗ, ΑΤΤ (ΘΟΔΩΡΗΣ)

CENER Δ.Κ

ΙΝΚΑΤ Δ.Κ

ΜΟΗ (GOLDFISH)

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *