ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στηρίξεις σε δοκιμασία

Τα τοπικά χαμηλά της 28ης και 21ης Νοεμβρίου διασπάστηκαν σήμερα ενδοσυνεδριακά αλλά το κλείσιμο έγινε λίγο ψηλότερα. Η γραμμή τάσης επίσης διασπάστηκε δυνατά αλλά κι εδώ είχαμε κλείσιμο ψηλότερα. Η ημερήσια τάση είναι πλέον ουδέτερη και κάθε κλείσιμο κάτω από τις 869 μονάδες αποτελεί επιβεβαίωση αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Η διόρθωση που έχουμε σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες είναι φυσική συνέχεια της καθοδικής απόκλισης του RSI. Ο ανοδικός σχηματισμός (αν. ΩΚΩ) παραμένει ενεργοποιημένος και βέβαια η εβδομαδιαία τάση, που ως τώρα "επικρατεί" σε τέτοιες περιπτώσεις, παραμένει ανοδική από τον Φεβρουάριο, αφού αλλάζει κάτω από τις 734,51 μονάδες στα χαμηλά του Οκτωβρίου.

Το πλησιέστερο εβδομαδιαίο τοπικό χαμηλό είναι το χαμηλό της 11ης Νοεμβρίου στις 815,35 μονάδες που είναι μια ισχυρή οριζόντια στήριξη η οποία σχεδόν συμπίπτει με τον εκθετικό κινητό των 20 εβδομάδων οπότε η διάσπαση αυτής της περιοχής είναι πολύ σοβαρό alert. Στον 20ρη μάλιστα ολοκληρώθηκε κι η διόρθωση του Οκτώβρη.

Το μεγάλο πρόβλημα, πιο σοβαρό και από του ημερήσιου, είναι η απόκλιση του RSI που δεν ακολούθησε στα υψηλότερα υψηλά από αυτά του Ιουλίου και αυτό εξηγεί και την έλλειψη της δυναμικής που θα δικαιολογούσε η ενεργοποίηση του ανάποδου ΩΚΩ.

Ακολουθούν τα διαγράμματα των 4 τίτλων του δείκτη από τους οποίους την καλύτερη συμπεριφορά είχε η ΑΛΦΑ που ήταν η μόνη που δεν άλλαξε τάση αφού δεν παραβίασε το χαμηλότερο από τα 2 τελευταία τοπικά χαμηλά της, έκλεισε μάλιστα θετική. Ήταν επίσης η μόνη που έβγαλε μια ανοδική απόκλιση στο 60λ κι αυτό δικαιολογεί και το καλό κλείσιμο.

Όλες πάντως έχουν καθοδικές αποκλίσεις στο ημερήσιο που δικαιολογούν την "ταλαιπωρία" τους αλλά για σήμερα τουλάχιστον κράτησαν έστω και δύσκολα κάποιες γραμμές τάσης στο κλείσιμο. ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ & ΠΕΙΡ αλλάζουν και πάλι την τάση τους με όρους fractals μόνο με υπέρβαση του πρόσφατου υψηλού τους.

Αποκλίσεις βέβαια έχουν και οι 4 μετοχές στα εβδομαδιαία τους, όπως βλέπουμε στα διαγράμματά τους, που αντίστοιχα με τον δείκτη τους δικαιολογούν περαιτέρω διόρθωση ανεξάρτητα από τυχόν ανοδικές αντιδράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΤΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΓΔ (ΠΑΣΧΑΛΗΣ), (ΖΕΛΙΣ), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (vancouls), (Μ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ)

ΑΛΦΑ, ΓΔ-ΕΤΕ (ΜΕΤΟΧΟΚΥΝΗΓΟΣ)

ftse σεναριάκι

ΣΑΡ

πολλά ακόμα σχόλια έχουν ανέβει σύμφωνα με τα tags που δεν μνημονεύονται εδώ κι έχουν το ενδιαφέρον τυυς. Ειδικά για την μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπάρχουν πολλά διάσπαρτα κι όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να ψάξει...

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.