Ανασκόπηση FTSE, ΓΔ, ΔΤΡ, FTSEM

Οι 3 στους 4 δείκτες είναι σε ανοδική τάση και στη μεγάλη εικόνα με υψηλότερα υψηλά και κλεισίματα.

Κλείσιμο στα υψηλά του Νοέμβρη αλλά και στα υψηλά όλης της περιόδου μετά το salto mortale του δημοψηφίσματος Τσίπρα για FTSE και ΔΤΡ. Η τιμή κλεισίματος του Ιουνίου 2015 δεν έχει ακόμα προσεγγιστεί στον FTSE και στον ΔΤΡ που δεν θα το ξαναπιάσει ποτέ και στον οποίον οφείλεται αποκλειστικά αυτή η υστέρηση  του FTSE σε σχέση με τους άλλους δυο δείκτες που έχουμε συνήθως σε πρώτο πλάνο. Το επίπεδο αυτό έπαιξε ωστόσο το ρόλο του (κατά σύμπτωση) αφού εκεί είχαμε τον τερματισμό της διόρθωσης του μεν ΓΔ τον Αύγουστο του δε FTSEM στο χαμηλό του 2018.

Μ΄αυτή τη λογική η προσέγγιση του επιπέδου των 2412,20 μονάδων είναι ο 1ος στόχος αφού είναι μέσα στους μακροπρόθεσμους στόχους του μεγάλου ΩΚΩ που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο ο οποίος ενεργοποιήθηκε τυπικά στην τελευταία συνεδρίαση.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε την ολοκλήρωση ενός νέου low fractal και πλέον το αντίστοιχο στα χαμηλά του Οκτώβρη αποτελεί και την μεσοπρόθεσμη στήριξη αφού κάτω από εκεί αλλάζει η εβδομαδιαία τάση βάσει fractals.

Το ίδιο συνέβη και στους ΓΔ στον οποίο ο στόχος του μεγάλου ΩΚΩ είναι στην περιοχή των 1200 μονάδων και ΔΤΡ που είναι βέβαια σε ανοδική τάση από τον Φεβρουάριο σε αντίθεση με τον FTSEM που είναι σε καθοδική και χρειάστηκε και πάλι την στήριξη του μηνιαίου ΕΚΜΟ 6Χ όπως είδαμε παραπάνω.

Σημαντικό εμπόδιο για να πάμε στους ανοδικούς στόχους είναι οι αποκλίσεις που επιμένουν στα εβδομαδιαία διαγράμματα που είδαμε.

Οι στόχοι αλλά και οι νέες στηρίξεις βρίσκονται και στο πινακάκι που ακολουθεί.

Άνοδο της μεσοπρόθεσμης στήριξης είχαμε και σε αρκετούς τίτλους αλλά αυτές οι στηρίξεις θα μας απασχολήσουν μόνο σε περίπτωση πολύ σοβαρής διόρθωσης.

Στο ημερήσιο είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε την ολοκλήρωση του σχηματισμού ενός ακόμα low fractal (αν δεν παραβιαστούν τα χαμηλά της Πέμπτης 28/11), που θα ανεβάσει το επίπεδο αλλαγής της ημερήσιας τάσης από το κόκκινο επίπεδο που βλέπουμε στις τράπεζες και τους ΓΔ & ΔΤΡ που είναι ανοδικοί στο μωβ επίπεδο. Αν αυτό γίνει θα έχουμε νέο υψηλότερο στοπ long στους δείκτες και τις μετοχές που εγώ τουλάχιστον θα έχω στα υπόψη αφού θεωρώ ότι οι αποκλίσεις δείχνουν διόρθωση αργά ή γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ-ΜΥΤΙΛ (METOXOKYNIGOS)

ΓΔ (DORISAEL)

DAX αλλαγή τάσης σε καθοδική κι η ματιά του Goldfish

FTSE (LAAPS)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.