ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, DAX (22/11/19): Η ανάλυση του Goldfish

Συνέχεια για ΓΔ και σήμερα με τα αναφερόμενα στο ενημερωτικό που αποστέλλεται κάθε εβδομάδα στους πελάτες της Vital Finance:

Μέχρι στιγμής ο Γ. Δείκτης απέφυγε για άλλη μια φορά να διορθώσει σε βαθύτερα επίπεδα και διατηρεί αλώβητες τις πιθανότητές του για μια καλή ανοδική επέκταση.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κινηθεί άμεσα ανοδικά σε νεότερα τοπικά υψηλά απομακρυνόμενος από το τοπικό χαμηλό των 881,98 μονάδων (το οποίο δεν πρέπει να διασπαστεί καθοδικά σε δεύτερο χρόνο).

Στο προηγούμενο σχόλιο αναμέναμε μια "ρηχή" διόρθωση για να παραμείνει αξιόπιστο το θετικό ανοδικό μας σενάριο:

Μέχρι στιγμής επαληθεύεται η δομή κίνησης αλλά θα έχουμε επιβεβαίωση μόνο με νεότερα τοπικά υψηλά. Μόνο κίνηση κάτω από την ζώνη τιμών των 875 - 870 θα αλλάξει το θετικό βραχυχρόνιο σενάριό μας. Τα πολύ βραχυχρόνια σημαντικά επίπεδα έχουν ως εξής:

Έχει αναφερθεί ότι η περιοχή των 960 - 980 μονάδων είναι σημαντική. Σε αυτή την ζώνη τιμών δείχνει να στοχεύει και η τρέχουσα ανοδική προσπάθεια (αν δεν έχουμε άμεση καθοδική ανατροπή).

Για το άμεσο μέλλον μια τυπική και σχετικά συντηρητική ανοδική εκτίμηση κίνησης μπορεί να είναι όπως στο διάγραμμα που ακολουθεί. Να σημειωθεί ότι λόγω εκτιμούμενης κυματικής θέσης η ανοδική συνέχεια πρέπει να είναι άμεση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα δεδομένα:

Εναλλακτικό_Δευτερεύον σενάριο: Αν ανατραπεί άμεσα η βραχυχρόνια ανοδική δυναμική, το πρώτο εναλλακτικό σενάριο είναι αυτό ενός καταληκτικού 3-3-3-3-3 που δίνει αρκετά περιθώρια καθοδικής επέκτασης (χωρίς να ανατρέπεται η προσπάθεια για νεότερα υψηλά των 901,57 μονάδων):

Όπως προαναφέραμε, θεωρούμε βασικό ανοδικό στόχο την περιοχή λίγο κάτω από τις 1000 μονάδες.

Η περιοχή αυτή θα ορίσει και το μεσοχρόνιο σενάριο κίνησης του δείκτη και των επιμέρους μετοχών.

Αν υπάρξει αδυναμία ανοδικής του διάσπασης (που αυτή την στιγμή έχει σημαντικές πιθανότητες) τότε θα αναμένουμε μια ισχυρή καθοδική διόρθωση την οποία θα θεωρήσουμε ως το μεσοχρόνιο κύμα ''4''. Μόνο η αξιόπιστη ανοδική διαφυγή από αυτή την περιοχή είναι ικανή συνθήκη να ακυρώσει το προαναφερθέν σενάριο.

Σε θεωρητικό επίπεδο η διόρθωση αυτή μπορεί να φτάσει ακόμα και το 50%+ της ανόδου από τις 592 μονάδες. Η διαγραμματική εικόνα που θα διαμορφωθεί θα είναι συμβατή με το διάγραμμα που ακολουθεί:

Δεν θεωρούμε την εσωτερική αγορά ικανή από μόνη της να προχωρήσει σε τέτοιου είδους ισχυρές διακυμάνσεις. Είναι σαφές σε εμάς ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά μπορεί να εκδηλωθεί μόνο παράλληλα με πολύ  ισχυρές διακυμάνσεις στις σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

DAX

Εντυπωσιακή η τρέχουσα ανοδική προσπάθεια του δείκτη. Βραχυχρόνια, εκτιμούμε ότι για όσο δεν διασπά καθοδικά το επίπεδο των 12,800 μονάδων η ανοδική του προσπάθεια δεν θα ανατραπεί:

Στο ενημερωτικό συμπεριλαμβάνονται ακόμα και ΔΤΡ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ.

(Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ενταχθεί στη λίστα αποδεκτών των ενημερωτικών ξεκινά με ένα κλικ στο τέλος των αναρτήσεων.)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

SP500 Δ.Π

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

CENER ΣΕΝΑΡΙΟ Δ.Π

ΜΙΓ (Τσαρος)

ΕΧΑΕ Αλλαγή τάσης, Δ.Π κι η ματιά του Λουκά.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.