ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση σε περιοχή ισχυρών αντιστάσεων

Η καθοδική απόκλιση δεν κόστισε, όπως αναμενόταν, μέχρι τώρα τίποτα παραπάνω από μιάμιση μέρα διόρθωσης και την ακύρωση για μια μέρα της ανοδικής διάσπασης της γραμμής λαιμού του ανάστροφου ΩΚΩ με τους απόλυτα συμμετρικούς ώμους  Από την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας όμως η γραμμή διασπάστηκε ανοδικά και πάλι αφήνοντας την αίσθηση ότι οι τιμές θα επιχειρήσουν να διασπάσουν εκ νέου την (θεωρητική) οριζόντια αντίσταση του πτωτικού χάσματος της 5ης Αυγούστου στις 895 μονάδες που δεν μπόρεσαν τελικά να υπερβούν παρ'ότι τυπικά το έκλεισαν καθώς και τα υψηλά του 2018 και 2019.

Η τάση παραμένει βέβαια ανοδική με την οριζόντια στήριξη στην περιοχή των 853 μονάδων που θα πρέπει να διασπαστεί καθοδικά για να θεωρηθεί η βραχυπρόθεσμη τάση καθοδική.

Στο εβδομαδιαίο από τον Φεβρουάριο η τάση έχει γίνει ανοδική γεγονός που επιβεβαιώνεται ως τώρα με τα όλο και υψηλότερα low fractals. Αν τη τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη δεν έχουμε τιμές χαμηλότερες από 853,54 τότε η στήριξη του ημερήσιου θα γίνει εβδομαδιαίο low fractal και έτσι η εβδομαδιαία στήριξη (χαμηλότερο από τα δυο τελευταία χαμηλά) θα ανέβει στο χαμηλό του Οκτώβρη στις 818 μονάδες, από το χαμηλό των 791 που είναι μέχρι τώρα.

Ο βασικός λόγος ανησυχίας δεν είναι άλλος από την καθοδική απόκλιση που επιμένει παρά το ότι οι τιμές είναι και πάλι στα επίπεδα των ισχυρών αντιστάσεων των υψηλών του 2018 και 2019. Για να αρχίσουν να χτυπούν οι συναγερμοί όμως θα πρέπει να δούμε καθοδικές διασπάσεις των ανοδικών γραμμών τάσης Σ1 και και Σ τουλάχιστον.

Η οριζόντια στήριξη του εβδομαδιαίου στα χαμηλά του Αυγούστου είναι πλέον (από το τέλος του Οκτώβρη) και μηνιαίο low fractal, γεγονός που τεχνικά της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Ο μήνας κλείνει σε πέντε συνεδριάσεις και η οι τιμές βρίσκονται για 10ο συνεχόμενο μήνα πάνω από τον εκθ. κινητό (ΕΚΜΟ) των 6 τελευταίων μηνιαίων υψηλών. Η τάση θεωρείται ότι αλλάζει στη μεγάλη εικόνα με διάσπαση του ΕΚΜΟ 6Χ τον οποίον έχει να ακουμπήσει η τιμή του δείκτη από το χαμηλό του Φεβρουαρίου όταν πάτησε πάνω του και διέσπασε για 1η φορά ανοδικά τον ΕΚΜΟ 6Υ δίνοντας το πρώτο μακροπρόθεσμο σήμα αλλαγής της τάσης σε ανοδική.

Οι αποκλίσεις δείχνουν μια κόπωση στα επίπεδα των ισχυρών αντιστάσεων που προαναφέρθηκαν, γεγονός φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι αρκετά δεικτοβαρή χαρτιά όπως π.χ ο ΟΤΕ κι ο ΜΥΤΙΛ βρίσκονται σε επίπεδα που είχαν να δουν από τότε που ο ΓΔ ήταν λίγο κάτω από τις 3000 μονάδες ενώ οι 3Ε, JUMBO και MOH σε επίπεδα πολύ υψηλότερα ή σε ιστορικά υψηλά ενώ οι τράπεζες κι η ΔΕΗ έχουν δώσει τρελές αποδόσεις από την αρχή του έτους. Για να δούμε όμως τις τιμές να απειλούν τον ΕΚΜΟ 6Χ και τα χαμηλά του Αυγούστου εκτιμώ ότι θα συμβεί μόνο αν κατρακυλήσουν οι αμερικανικοί δείκτες από τα δικά τους ιστορικά υψηλά παρασύροντας και όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Δείτε και την ενδιαφέρουσα ματιά του νέου μας φίλου του Μετοχοκυνηγού στον δείκτη. Δείτε επίσης τη μεταστροφή του Μιχάλη εδώ και την ματιά του Διόφαντου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

FTSE (ZELIS)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.