ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Καθ'οδόν προς την R οι τιμές του δείκτη που με βάση τα fractals είναι σε ανοδική τάση από τον Φεβρουάριο κι έχει ενεργοποιημένο ανοδικό σχηματισμό που αν πιστέψουμε τους στόχους του οδηγεί πολύ ψηλότερά της.

Στο χαμηλό αυτής της εβδομάδας επιβεβαίωσε σαν στήριξη την μπλε ανοδική γραμμή τάσης  και διέσπασε ανοδικά και πάλι τη γραμμή λαιμού του σχηματισμού. Η γραμμή συναγερμού είναι πολύ χαμηλά, στις 606 μονάδες αλλά αν τις επόμενες δυο εβδομάδες ακολουθήσουν δυο κεριά με υψηλότερο χαμηλό από την εβδομάδα που τέλειωσε τότε το επίπεδο συναγερμού θα ανέβει στο χαμηλό του Οκτωβρίου. Στον RSI εξακολουθεί να υφίσταται η καθοδική απόκλιση που για την ώρα δεν εμπόδισε τις τιμές να δουν νέα υψηλά. Στην προηγούμενη κορυφή του Ιουλίου βέβαια ο RSI απεικόνιζε την σχετική ισχύ μιας κίνησης που είχε ξεκινήσει 450 μονάδες χαμηλότερα ενώ στο τελευταίο υψηλό του την αντίστοιχη ισχύ μιας κίνησης περίπου 290 μονάδων ως τώρα. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι δικαιολογείται η χαμηλότερη τιμή του RSI στο νέο υψηλό και η απόκλιση.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ την διάσπαση της ανερχόμενης μπλε γραμμής τάσης (Σ), που όπως προαναφέρθηκε είναι επιβεβαιωμένη στήριξη πλέον, σαν το πρώτο σοβαρό alert ενώ η νέα αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική θα αμφισβητηθεί σοβαρά αν χαθούν τα πρόσφατα χαμηλά στις 815 μονάδες που είναι η βασική οριζόντια στήριξη. Η αρνητική απόκλιση πάντως, που υπάρχει κι εδώ όπως και στον ΓΔ, μπορεί κάλλιστα να δώσει μια διόρθωση η οποία όμως αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να ξαναδοκιμάσει την Σ, για την ώρα τουλάχιστον.

Το πιθανότερο μάλιστα είναι να δούμε ένα ακόμα υψηλό πριν αρχίσει αυτή η διόρθωση με το σενάριο της κίνησης στο 60λ διάγραμμα που ακολουθεί.

Δείτε και τη ματιά του φίλου tsaros στον δείκτη που δεν είναι και αισιόδοξη μεσοπρόθεσμα και το σενάριο μέτρηση του Διόφαντου που επίσης βλέπει κίνηση στην R μετά από διόρθωση. Δείτε επίσης και την άποψη του φίλου Spartan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΤΡ - ΕΤΕ , ΑΛΦΑ (ΜΕΤΟΧΟΚΥΝΗΓΟΣ)

bactest ema 22 & 30 στον FTSE

Καθοδικές αποκλίσεις σε ΕΤΕ και ΑΛΦΑ

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *