ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Οι εκτιμήσεις του Goldfish (25/10/19) – EUROBANK: Ενεργοποίηση ανοδικού σχηματισμού – ΕΤΕ

Ο δείκτης πλησίασε, όπως αναμενόταν, τα προηγούμενα τοπικά υψηλά. Στον παρόντα χρόνο είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν νεότερα τοπικά υψηλά και μετά να μεσολαβήσει μια βραχυχρόνια διόρθωση πριν ο δείκτης συνεχίσει ανοδικά.

Για όσο διάστημα δεν παραβιάζονται καθοδικά οι 845 μονάδες δεν αλλάζει κάτι στην ανοδική προδιάθεση του δείκτη. Ουσιαστική αλλαγή σεναρίου μόνο με νεότερα τοπικά χαμηλά (των 818,39 μονάδων):

Όπως φαίνεται και στο προηγούμενο διάγραμμα, την ανοδική κίνηση από τις 818 μονάδες την εκλαμβάνουμε ως την έναρξη ενός ανοδικού κύματος ''iii'' (με αρχή του κύματος ''i'' τις 791,34 μονάδες) . Αναλόγως την ανοδική συνέχεια σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα θα του δώσουμε και την οριστική κυματική του θέση.

Η πρώτη βραχυχρόνια αντίσταση είναι στην περιοχή των 918 - 920 μονάδων. Ανοδική της διάσπαση θα οδηγήσει τον δείκτη σημαντικά υψηλότερα εν μέσω ευφορίας στην εγχώρια αγορά:

Μεσοχρόνια εικόνα

Η εκτίμηση μας παραμένει ότι η μεσοχρόνια εικόνα του ΓΔ (όπως και του ΔΤΡ) θα οριστικοποιηθεί από την δυνατότητά του να υπερβεί, η όχι, συγκεκριμένα υψηλότερα επίπεδα.

Πολύ σημαντικά επίπεδα είναι η ζώνη τιμών μεταξύ 963 - 982 μονάδων. Ουσιαστικά θα πρέπει ο Γ. δείκτης να υπερβεί τις 1000 μονάδες για να μπορέσει να απελευθερωθεί σημαντική ανοδική δυναμική. Αν δεν το κατορθώσει τότε η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί με μία ακόμα ενδιάμεση βαθιά διόρθωση.

Η εξέλιξη αυτή είναι το μόνο αρνητικό σενάριο που εκτιμούμε ότι έχει αυτή την στιγμή κάποιες πιθανότητες επαλήθευσης και για το λόγο αυτό παραμένει το εναλλακτικό.

Οι πιθανότητες του θα αυξηθούν ΜΟΝΟ με την άρνηση του δείκτη να υπερβεί το εν λόγω επίπεδο και την έναρξη μιας σημαντικής διόρθωσης παράλληλα με τις ξένες αγορές.

Σχηματικά ως εξής:

 

Η ακύρωση του εικονιζόμενου σεναρίου ''leading'' θα προσδώσει πολύ σημαντική ανοδική δυναμική στον δείκτη και θα μπορέσει σε βάθος χρόνου να προσεγγίσει τα υψηλά του 2014.

Αν δεν ακυρωθεί θα οδηγηθούμε σε αξιοσημείωτη ενδιάμεση ταλαιπωρία και σε τελική κορύφωση στα τέλη του 2020 παράλληλα με τις ξένες αγορές.

Θεωρητικά, ένα πρώτο ανοδικό τύπου ''leading'' εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη καθοδική κίνηση όπου οι ισχυροί αγοραστές δεν έχουν ακόμα πειστεί για την τελική μακροχρόνια αντιστροφή. Για το λόγο αυτό δημιουργείται περιορισμένου μήκους ''κύμα 3'' και βαθιές διορθώσεις με επικάλυψη του ''4'' στο ''1''. Πολύ συχνά, μετά την ολοκλήρωσή του, συνοδεύεται από πολύ βαθιά διόρθωση, ακόμα και πάνω από το 62% retracement.

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του εβδομαδιαίου ενημερωτικού της Vital Finance που αποστέλλεται στους πελάτης κάθε ΣΚ και περιέχει και ξένους δείτες, ΔΤΡ και ΕΤΕ γι αυτή την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στη λίστα παραληπτών μπορούν να ξεκινήσουν από την προσφορά στο τέλος των αναρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΡΩΒ Ενεργοποίηση αν. ΩΚΩ

ΕΤΕ

ΑΒΑΞ Επικαιροποίηση

ΕΛΠΕ (LORAC)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.