Σημειώσεις για το GREK, τον Γ.Δ, τον ΔΤΡ και τους DAX, SP500 και DJIA – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κυματική εκτίμηση

Βήμα στην κατεύθυνση αλλαγής της ημερήσιας τάσης σε ανοδική είχαμε στο GREK. Η εικόνα θα βελτιωθεί στα 9,55$ κι ακόμα περισσότερο πάνω από την R.

Στο εβδομαδιαίο η τάση είναι ανοδική και ο πήχης για την αλλαγή της θα ανέβει από τα χαμηλά του Μάη στα χαμηλά του Αυγούστου αν και την επόμενη εβδομάδα έχουμε υψηλότερο χαμηλό από την προηγούμενη, την πρώτη του Οκτώβρη.

Μια ματιά στους βασικούς δείκτες μας δείχνει ότι το GREK μοιάζει πιο πολύ με τον ΔΤΡ, τουλάχιστον σε ότι αφορά την απόσταση από το υψηλό του 2018 στην τελευταία κορύφωση τον Ιούλιο.

Ειδικότερα στο μηνιαίο έχει ακόμα την ίδια εκκρεμότητα με τον ΔΤΡ

Όσον αφορά τον ΓΔ αντέδρασε τελικά όπως περίπου είχε υπολογιστεί στην τελευταία ανάρτηση που επικαιροποιείται εδώ και πλέον έχει απενεργοποιήσει την Δ.Κ και βρίσκεται πάνω από τα alert, τους κινητούς 20 και 100 και την ανερχόμενη γραμμή τάσης όπως και τον 20ρη στο εβδομαδιαίο. Το ζητούμενο για αλλαγή τάσης είναι η υπέρβαση των 876,21 μονάδων.

Όπως και στο GREK έτσι κι εδώ αν το επόμενο εβδομαδιαίο κερί κάνει υψηλότερο χαμηλό από τις 818,39 τότε το επίπεδο αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης ανεβαίνει στο χαμηλό του Αυγούστου όπως στον FTSE και τον ΔΤΡ.

Ενδιαφέρουσες κυματικές εκτιμήσεις για τη συνέχεια στον ΓΔ από τους φίλους Διόφαντο και Τσάρο μπορείτε να δείτε στην προηγούμενη ανάρτηση καθώς και του φίλου Θοδωρή που μπορείτε να δείτε εδώ.

Στον ΔΤΡ που σε αυτή τη φάση προηγείται των άλλων δεικτών, θέλοντας (;) να καλύψει και την υστέρησή του που αναφέρθηκε παραπάνω, είμαστε κοντά στην υπέρβαση του τελευταίου υψηλού που θα σημαίνει επιστροφή σε ανοδική τάση και ενεργοποίηση του γνωστού ανάστροφου ΩΚΩ που ως σενάριο φαίνεται όλο και πιο πιθανό. Αυτή τη φορά στηρίχθηκε στον εκθετικό 100ρη κινητό χωρίς να τον παραβιάσει σε κλείσιμο όπως και στον εβδομαδιαίο 20ρη όπως είδαμε παραπάνω. Αν καταφέρει την υπέρβαση τότε θα είναι μια ανάσα από την υπέρβαση και του υψηλού του 2019.

Πάρα πολλά εξαρτώνται από το κλίμα στις ΗΠΑ και στον DAX που κατάφερε να αλλάξει την ημερήσια τάση του σε ανοδική ακυρώνοντας την δική του διπλή κορυφή που έπιασε μόνο τον ενδιάμεσο στόχο της.

Και ο SP500 παραβίασε οριακά το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά του πάνω από το οποίο λογίζεται σε ανοδική τάση.

Για τον DJIA έχει ανεβάσει πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση ο φίλος Goldfish εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΚΤΕΡ

ΜΥΤΙΛ (DORISAEL), (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΑΛΦΑ, ΓΔ (VANCOULS)

 

 

 

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.