ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ: Ανοδικές διασπάσεις

Πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια αντίδρασης για ΕΛΠΕ και κυρίως ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τερματισμό της πτώσης τους κοντά στην κύρια γραμμή στήριξης την οποία διέσπασαν χωρίς πάντως να πλησιάσουν τα χαμηλά τους του Μαΐου κάτω από τα οποία αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση με όρους fractals.

Οι τιμές σταμάτησαν στα άνω όρια του μεγάλου ανοδικού χάσματος των ευρωεκλογών και οι κατερχόμενες γραμμές τάσης διασπάστηκαν. Η τάση στο ημερήσιο παραμένει καθοδική αλλά οι στόχοι των σχηματισμών διπλής κορυφής επιτεύχθηκαν

Στα ΕΛΠΕ μάλιστα οι τιμές παρέμειναν στην περιοχή του στόχου αρκετές συνεδριάσεις δοκιμάζοντας τα όρια του μεγάλου χάσματος σε αντίθεση με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ που αντέδρασε άμεσα έχοντας σαφέστερη εικόνα ολοκλήρωσης 5 εσωτερικών κυμάτων στο τελευταίο καθοδικό.

Στην ΑΒΑΞ εκτός της ανοδικής διάσπασης είχαμε και αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική αφού παραβιάστηκαν τα πρόσφατα τοπικά υψηλά. Το σημαντικό είναι ότι η άνοδος της Παρασκευής έγινε τεράστια αύξηση του όγκου. Και εδώ είχαμε στο τελευταίο πτωτικό κύμα 5 εσωτερικά κύματα που τέλειωσαν ουσιαστικά στην ισότητα C=A.

Το βασικό ερώτημα είναι αν με τις διασπάσεις αυτές τέλειωσε και η διόρθωση των μετοχών ή αν απλώς τέλειωσε το πρώτο σκέλος της, το ίδιο δηλαδή με το αντίστοιχο για τους δείκτες και την αγορά.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: