ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Ψάχνοντας τα όρια της διόρθωσης

Σε καθοδική τάση στο ημερήσιο κάτω από τους κινητούς - alert με τον στόχο της διπλής κορυφής να μην έχει εκπληρωθεί αφού οι τιμές παίζουν στον ενδιάμεσο στόχο του τις τελευταίες 4 συνεδριάσεις. Στο κυματικό σενάριο που βλέπουμε στο διάγραμμα δικαιολογούνται και χαμηλότεροι στόχοι.

Μια πρώτη στήριξη θα μπορούσε να δοθεί από την Σ που ενώνει τα δυο εβδομαδιαία τοπικά χαμηλά των μεγαλύτερων ως τώρα διορθώσεων του 2019 οι οποίες όπως βλέπουμε στο εβδομαδιαίο φρενάρισαν στον εκθετικό κινητό των 100 εβδομάδων. Αν αυτό γίνει και τώρα μπορεί να αποφευχθεί η παραβίαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals στα χαμηλά του Αυγούστου κάτω από τα οποία αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση με όρους fractals. Αν πράγματι είμαστε σε τρίτο πτωτικό κύμα αυτό θα μπορούσε να φθάσει αρκετά χαμηλότερα.

Στο μηνιαίο η κρίσιμη στήριξη είναι στον εκθετικό κινητό των 6 μηνιαίων χαμηλών τον οποίον αν συνεχίσει την πτώση θα τον συναντήσει αυτόν τον μήνα στις 1935 μονάδες περίπου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει διασπάσει τα χαμηλά του Αυγούστου που και εξ'αυτού του λόγου είναι πολύ σημαντικό σημείο για την μεσομακροπρόθεσμη προοπτική του δείκτη. Σημειωτέον ότι όπως και στον ΓΔ αν αυτό το χαμηλό δεν παραβιαστεί τελικά ως το τέλος του μήνα γίνεται και μηνιαίο τοπικό χαμηλό και σύμφωνα με τα στατιστικά μου αυτό του προσδίδει περισσότερη σημασία. Οι αντιστάσεις δεν είναι άλλες από τα 4 τελευταία high fractals και ιδίως αυτό του Ιουλίου που αν ξεπεραστεί θα μπορούμε να φανταζόμαστε σχηματισμούς αναστροφής όπως τον πιθανό ΩΚΩ, ο δεξιός ώμος του οποίου μπορεί να φτιάχνεται τώρα.

Κατά την άποψή μου στην παρούσα φάση τα πάντα εξαρτώνται πρωτίστως από την πορεία των αμερικανικών δεικτών και του DAX που τις τελευταίες μέρες δεν φαίνεται να στέκονται πολύ καλά.

Δείτε και τη ματιά του φίλου Λουκά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΙΚΤΙΝΟΣ - ΙΝΛΟΤ

ΟΛΠ

ΣΑΡ

FTSEM

ΓΔ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (ΝΕΚ), (ZELIS)

ΤΙΤΑΝ

ΑΛΦΑ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.