ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, COCA COLA EEE: Νέα καθοδικά βήματα

Με μια μέρα καθυστέρηση μετά τους ΓΔ, FTSE και ο ΔΤΡ διέσπασε σήμερα το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά του στο ημερήσιο μπαίνοντας τυπικά σε καθοδική τάση. Στο διάγραμμα πάντως διακρίνεται μια πιθανότητα να δημιουργείται ο δεξιός ώμος ενός ανάστροφου ΩΚΩ που εκτιμάται ότι θα τον ξανασκεφτούμε εφόσον οι ξένες μεγάλες αγορές τερματίσουν κάπου εδώ κοντά την δική τους πτώση.

Ήδη οι τρεις από τις τέσσερις μετοχές του δείκτη βρίσκονται επίσης σε καθοδική τάση με τις ΕΤΕ και ΑΛΦΑ να ακολουθούν σήμερα το χθεσινό γύρισμα της ΠΕΙΡ η οποία σήμερα έπιασε το δικό της πτωτικό στόχο, διασπώντας κι αυτές το χαμηλό της 9/9/19 με την ΕΥΡΩΒ να είναι η μόνη που κρατιέται ακόμα.

 

Στο εβδομαδιαίο του δείκτη και πάλι, βλέπουμε ότι οι ανησυχίες που αναφέρθηκαν στην τελευταία ανασκόπηση με βάση τις καθοδικές αποκλίσεις, αποδείχθηκαν απόλυτα εύλογες. Η εικόνα ήταν τελικά εύγλωττη και δόθηκαν στους long αρκετές ευκαιρίες να κλείσουν τις θέσεις τους με τα διαδοχικά ανοδικά γυρίσματα στο τέλος τόσων συνεδριάσεων.

Όπως και σε κάθε περίπτωση σεναρίων σχηματισμού σαν αυτόν που αναφέρθηκε παραπάνω στο ημερήσιο, έτσι κι εδώ μπορεί να ιδωθεί και ένας ενδεχόμενος σχηματισμός διπλής κορυφής στην περιοχή των 831 μονάδων που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πτώση φθάσει να διασπάσει τα χαμηλά του Αυγούστου οπότε θα αλλάξει και η τάση σε καθοδική. Ένα τέτοιο σενάριο βέβαια δένει με κάποιες κυματικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες στα χαμηλά του Αυγούστου δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο το πρώτο σκέλος της διόρθωσης. της εξάμηνης ανόδου.

ΕΕΕ

Ο σχηματισμός της μεγάλης διπλής κορυφής που αναφέραμε στις 16/9/19 ενεργοποιήθηκε σήμερα με την διάσπαση των 29,00 ευρώ. Ο κατώτατος στόχος του σχηματισμού είναι στα 26,05 ευρώ.

Η τάση είναι σαφώς καθοδική σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο αλλά στον RSI του ημερήσιου υπάρχουν κάποιες ανοδικές αποκλίσεις με βάση τις οποίες εκτιμάται ότι η προσέγγιση του παραπάνω στόχου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Το κακό είναι αυτές οι αποκλίσεις δεν υφίστανται στο εβδομαδιαίο όπου πάντως θα πρέπει να περιμένουμε και την αυριανή συνεδρίαση και το κλείσιμο της εβδομάδας αφού τα πράγματα στον RSI είναι οριακά ενώ στον ROC η απόκλιση είναι σαφής.

Μη χάσετε την προσφορά της Vitalfinance για μετοχές & παράγωγα ΧΑΑ

Δείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης: